Binnenmaas begint competitie met ruime overwinning op SVS

6 Min Read

Deze wedstrijd begon met veel veranderingen. Onze elftalleider Leo van Gammeren had eindelijk weer eens de goede shirts bij zich vandaag en we hadden een vervangende grensrechter Michel de Bruin die foutloos de op vakantie zijnde Martin Remmers verving.

Ook SVS begon anders na de 5-3 verloren wedstrijd vorige week tegen L.M.O. SVS zakte in kop cirkel bij balverlies en probeerde het zo compact mogelijk te houden. Het begin was wat rommelig met mogelijkheden voor FC. Binnenmaas maar ook zeker voor SVS. Het eerste wapenfeit in deze competitie was in de 4e minuut een afstandsschot van Jannick van der Laan. Deze ging echter zover over dat ze nu nog de bal aan het zoeken zijn. Twee minuten later een schot van Rik Schouten die via de lat en de paal uit de goal stuiterde. In de 8e minuut een goede combinatie van SVS wat resulteerde in een 1 op 1 van de nummer 10 die op, de goed zijn goal verkleinende, Thijs Botterhuis stuitte. In de 20e minuut was het echter raak. Nummer 17 van SVS speelde de bal terug op de keeper die iets te lang wachtte met wegtrappen en de snelheid van Sidney Korver niet goed inschatte. Zijn trap werd geblokt en viel in de goal, 0-1 FC Binnenmaas. In de 27e minuut pakte de prima spelende Sidney Korver de bal op op eigen helft, dribbelde op snelheid het middenveld in en stak met een perfecte steekpass Sander de Geus weg op rechts. Deze aarzelde niet en gaf de bal gelijk voorlangs de goal waar uiteraard Daan Leggedoor stond die de bal in de goal liep. Een mooie goal en de 0-2 voorsprong. Niet alles ging erin uiteraard. Echter de ene aanval was nog mooier dan de andere en het werd vanaf dat moment alleen maar leuker om naar te kijken. In de 34e minuut stoomde onze Benjamin van het elftal Finn van der Bom op door de as en zette met een prima steekbal Rik Schouten voor de keeper, maar die produceerde slechts een slap balletje in de keeper zijn handen. Of wat denk je van de mooie voorzet van Sander de Heus in de 41e minuut die over werd gekopt door de hoog springende Daan. In de 43e minuut was er nog een strakke bal van Sander die net te scherp was voor twee vrijstaande spelers van FC. Binnenmaas, bij de tweede paal en even later nog een schot van Rik die vanaf een meter of 18 over schoot. Het slotakkoord van de eerste helft was de 0-3 in de 45e minuut. Weer een steekbal, dit keer van Daan en opeens was daar een 3 tegen 1 situatie die Rik zelf afrondde. Dit was geen verkeerde keuze in dit geval omdat de grensrechter van SVS waarschijnlijk zijn vlag omhoog zou hebben gestoken.

De tweede helft begon met een wissel aan FC Binnenmaas kant. Kris van Efferen viel in voor Bryan Kruythof en deze wissel gaf meer energie naar voren toe. Na een voorzet van Yannick in de 55e minuut veroverde Kris op inzet de bal op de achterlijn en werd hij naar de cornervlag gedrongen. Echter zijn voorzet vanuit de draai vond het hoofd van Daan die snoeihard de 0-4 binnenkopte. De 0-5 van Rik, twee minuten later, was ook een beauty. De veel opkomende rechtsback Youri van Ruiven draaide met veel gevoel de bal net over twee verdedigers heen en Rik raakte de bal vol en in een keer achter de kansloze keeper van SVS. De 0-6 in de 65e minuut was een prima steekpass van Yannick op Daan die je dit soort kansjes niet moet geven en 1 op 1 zeer trefzeker is. Toen was het tijd om te wisselen en trainer Sander Fakkel bracht Charlie de Graaf voor Finn van der Bom, Ricky Bokhoven voor Sander de Heus en Martijn Terlouw voor Sidney Korver. Deze verse spelers gaven ook gelijk gas op en ik denk dat de sterkte van de bank dit seizoen de doorslag gaat geven. In de 80e minuut nog een tweede gele kaart voor een speler van SVS die het veld mocht verlaten. De 0-7 was een prima steekpass van Maurice de Boer op Rik die koelbloedig afrondde. Na 82 minuten vroeg een middenvelder van SVS  aan de scheidsrechter hoe lang deze galavoorstelling nog ging duren. Maar daar hadden ze bij FC Binnenmaas geen boodschap aan. In de 85e minuut een prima bal van Yannick op de weer eens meegelopen Youri en die vond met een strakke bal vanaf de achterlijn de prima meegelopen Daan voor de 0-8. In de 88e kwam het laatste doelpunt van de dag tot stand. Na een aantal geblokte schoten viel de bal voor de voeten van Rik die de bal strak en onhoudbaar binnen schoot. Eindstand 0-9.

Volgende week de thuiswedstrijd  tegen OSV Oud-Beijerland, dan gaan we kijken of FC Binnenmaas een vervolg gaat geven aan deze uitstekende competitie start.