Herfstlezing Hoeksche Waards Landschap: iconische soorten onder water

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Ter ere van het 50 jarige bestaan van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) worden er het gehele jaar lezingen gehouden. Op 11 oktober is het tijd voor de 1e herfstlezing! Leden van Aquatische Werkgroep van HWL  en Mick Vos nemen je mee in de wondere onderwaterwereld…

De hoofdlezing wordt gehouden door Mick Vos. Sinds 2012 is Mick enthousiast betrokken bij biologisch wateronderzoek en al 7 jaar senior project medewerker bij Stichting RAVON. Mick houdt zich bezig met inventarisaties, beschermingsprogramma’s en verspreidingsonderzoeken. Ook geeft hij advies over inrichting van natuurgebieden en geeft hij ecologische begeleiding. Met zijn ervaring en passie voor het onderwaterleven komt Mick alles vertellen rondom het thema ‘schubben, stekels en slijm’.

De hoofdlezing wordt omlijst met een korte presentatie gegeven door de Aquatische Werkgroep de Modderkruipers over twee van de 17 iconische soorten van de Hoeksche Waard. Dit keer worden de vraatzuchtige Glassnijder (een libellesoort) en het weerbare schelpdier de Zwanenmossel uitgelicht.

Vanaf 19:00 ben je van harte welkom in het Nationaal Landschap Centrum (Veerweg 1C, Numansdorp). De lezing start om 19:30 uur

Koffie of thee zijn bij aanvang en in de pauze gratis bij de bar te verkrijgen. Overige versnaperingen zijn op eigen rekening.

Aanmelden is niet nodig. Toegang=gratis


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren