Zinkweg onderuit bij Rockanje

De eerste wedstrijd van ZWB in deze competitie was tegen Rockanje, dat vorige week goed was begonnen met een 2-1 winst. (ZWB was de eerste ronde vrij)

In de 5e minuut moest de keeper van de bezoekers al redden op een keihard schot. En in de 7e minuut ging een schot van de rechter kant miraculeus via de paal weer het veld in. In de 15e minuut kwam Rockanje op 0-1 uit een corner werd de bal door Noah Kompagne netjes bij de tweede paal binnen gekopt.In de 17e minuut kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding in het strafscopgebied. Dit buitenkansje werd keurig door Thomas Looij van Rockanje verzilverd: 0-2. De Zinkweggers bleven ondanks deze tegenslag rustig de bal rondspelen, maar konden moeilijk gaatjes vinden in de stugge defensie van de bezoekers. Zo werd de rust bereikt met een 0-2 stand.

Na de rust gingen de Zinkweggers feller aanvallen. Dit leidde tot kansen. In de 52e minuut kreeg ZWB loon naar werken. Marnix de Koning werd neergehaald toen hij dreigde door te breken. De terecht toegekende strafschop werd prima benut door Rens Burgwal.De thuisploeg hield het initiatief. In de 57e minuut moest Rockanje weer aan de noodrem trekken. Simon van Rheeden benutte de strafschop: 2-2.In de 60e minuut was de organisatie in de defensie even afgeleid door een grove overtreding op Lars Stolk. De scheids verzuimde te fluiten waarop Rockanje scoorde. 2-3 Doelpuntenmaker Noah Kompagne. In de 68e minuut schoof Timo van Bennekom de gelijkmaker achter de doelman van Rockanje na een scherpe assist van Rens Burgwal. 3-3Justin de Lange beloonde de beter spelende Zinkwegse Boys met de 4-3 op een bekeken assist van Lars Stolk na een prima combinatie over de rechter vleugel.  In de 84e minuut werd het toch weer gelijk door een snelle uitbraak van de Oranjebrigade. 4-4 Wederom bleek Noah Kompagne een goudhaantje.  In de 89e minuut werd het zelfs 4-5, weer door Noah Kompagne uit een snelle uitbraak van Rockanje. Dit was ook de einduitslag.

Conclusie: Zinkwegse Boys was voetballende zeker niet de mindere ploeg, maar Rockanje veel effectiever in het benutten van de kansen. Scheidsrechter Jacques Kleinkramer floot degelijk als altijd.