Felicitaties voor diamanten echtpaar De Jong-Tap uit Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Marc Lelieveld (Hollands Lelie ).

Op dinsdag 3 oktober waren meneer E.T. de Jong (83) en mevrouw M.J. de Jong-Tap (82) 60 jaar getrouwd. Wethouder Harry van Waveren feliciteerde ze woensdagmiddag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Ed is geboren in Scheveningen. Zijn ouders woonden vlak achter de boulevard. Marjan is geboren in Groningen. Op 3-jarige leeftijd verhuisde zij naar Den Haag. Daar brachten ze allebei hun jeugd door. In 1955 sloeg de vonk over op het korfbalveld van Ons Eibernest waarvan ze toen lid waren.

Nadat ze van school kwamen, ging Marjan op het paleontologisch laboratorium bij Shell werken. Ed begon zijn loopbaan op de computerafdeling bij KLM. Na 2 jaar volgde een vrije transfer naar de computerafdeling van Unilever in Rotterdam. Later werd dat onderdeel overgenomen door EDS, een wereldwijd gespecialiseerd computerbedrijf. Bij EDS  heeft meneer zijn 40 dienstjaren volgemaakt om daarna van zijn pensioen te gaan genieten.

Toen ze getrouwd waren, kreeg het echtpaar een huis van Unilever in Vlaardingen. Daar is hun dochter geboren. Ook kregen ze 2 kleinzonen. Dit betekende het einde van Marjans carrière.

In 1972 zijn ze verhuisd naar hun eerste koophuis in Oud-Beijerland, waarna ze nog 2 keer binnen het dorp zijn verhuisd. Ze wonen nu in een appartement aan het Spui, een prachtige plek met mooi uitzicht. Daar willen ze nooit meer weg.

Korfbalbloed, tennissen en kamperen

Het korfbalbloed bleef door hun aderen stromen. Marjan richtte in 1976, samen met nog 5 anderen, de korfbalvereniging Korbatjo op. Zij heeft jarenlang gekorfbald en in het bestuur gezeten als wedstrijdsecretaresse en penningmeester. Toen zij stopte met korfballen is zij gaan tennissen.

Nu heeft ze als hobby’s bridgen en cryptogrammen oplossen. Ed korfbalde in die tijd nog bij USV in Rotterdam (Unilever Sport Vereniging). Later werd hij ook lid van Korbatjo en heeft hij allerlei klusjes voor de club gedaan, zoals het onderhoud van de kantine en de organisatie van het schoolkorfbaltoernooi. Jarenlang trainde en coachte hij verschillende teams. Hij is erelid van de club.

Daarnaast is Ed actief tennislid van TVO (Tennis- & Padelvereniging Oud-Beijerland) en van de VUT-masters Hoeksche Waard. Nog een hobby van meneer en mevrouw De Jong is kamperen. Elke jaar hebben zij een voorseizoensplek van 3 maanden aan de rand van Vlissingen dichtbij het strand. Zolang het qua gezondheid nog kan, blijven zij dit doen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren