Eindelijk dikverdiende overwinning Korbatjo

Korbatojo viert feest na de overwinning op Movado - Foto PR

Zaterdag 7 oktober stond de vijfde speelronde van de competitie op het programma. In de vorige vier speelronden werd helaas telkens verloren. Zou het tegen Movado uit Dordrecht dan eindelijk gebeuren? Het tweede team van Korbatjo had tegen Movado 4 het goede voorbeeld gegeven door met 22-8 te winnen.

Korbatjo wist dat het een zware wedstrijd zou worden. De taak was dan ook duidelijk, namelijk ervoor zorgen dat Movado niet in haar spel kon komen. Anouk van de Kraan startte op de plek van Ruby Vermaas. Korbatjo begon aanvallend sterk en scoorde veel doelpunten en sloeg in het begin van de wedstrijd met de 5-2 een gat van 3 doelpunten. Daarna ging Movado ook scoren maar gelukkig was Korbatjo heel scherp in de afronding. De kleedkamers werden opgezocht bij een tussenstand van 16-11. Dit is een ongekend aantal bij de rust, omdat Korbatjo in alle voorgaande wedstrijden niet verder is gekomen dan 15 doelpunten over de gehele wedstrijd.

Na de rust was duidelijk dat Korbatjo de grote voorsprong tenminste wilde behouden. Waar Movado moeilijk tot scoren kwam, ging Korbatjo door met waar ze eerste helft mee eindigde en liep het snel uit naar een comfortabele voorsprong van 7 doelpunten verschil, 22-15. Luuk de Ruiter zorgde er vijf minuten voor tijd met een mooi afstandsschot voor dat de stand op 23-16 kwam. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en de eerste overwinning van Korbatjo in deze competitie een feit. In de laatste minuten  scoorde Movado nog drie keer, waardoor de einduitslag van 23-19 op het scorebord kwam te staan.

Volgende week staat de laatste veldwedstrijd op het programma. Om 15.30 uur speelt Korbatjo opnieuw thuis, ditmaal tegen DVS ´69 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het tweede team treedt daarvoor om 14.00 uur aan tegen Fortis 4.

Doelpuntenmakers: Chaim Reedijk 6x, Alex de Reus 5x, Luuk de Ruiter 4x, Anne van Nes en Carlo van Veen 3x en Iris Nienhuis 1x.