SHO speelt gelijk bij DCV

4 Min Read
Foto Adrie Troeleman
Voor de tweede uitwedstrijd van dit seizoen had SHO goede hoop om de eerste driepunter binnen te halen. Trainer Hans Maus had twee wijzigingen in de basiself ten opzichte van vorige week. Aanvoerder Robin Winkels keerde weer terug op het middenveld wat ten koste ging van Yur Snoek en Jeroen Eikelenboom bleef aan de kant met een spierblessure waardoor Ferdinand Römelingh zijn vertrouwde plek linksachterin weer kon innemen. Daarmee stond het elftal weer zoals in de drie bekerwedstrijden en de uitwedstrijd tegen Spijkenisse.

Het eerste kwart van het duel viel er weinig opzienbarends waar te nemen en al zeker geen doelkansen. Maar daarna nam de thuisclub tamelijk onverwacht toch de leiding. Daan Beumer schoof de bal in de korte hoek: 1-0. Dezelfde speler maakte in de vorige ontmoeting op 18 maart van dit jaar ook het openingsdoelpunt. Even leek het erop dat het Krimpense feestje geen doorgang zou vinden en dat scheidsrechter Takacs het vlagsignaal van zijn assistent Berkenbosch honoreerde maar met zijn armgebaar, wat veel SHO-ers langs de lijn op het verkeerde been zette, gaf de Bergschenhoeker te kennen dat van buitenspel geen sprake was en dat het doelpunt werd toegekend. Een tegenvaller voor SHO dat vervolgens wel de druk ging opvoeren. Een minuut of tien na de openingsgoal werd in het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Joost van Eck waarna een strafschop volgde. Kevin Angel faalde niet: 1-1.

SHO had nu het heft in handen en kon zelfs met voorsprong gaan rusten. Na een vrijwel perfecte aanval over een aantal schijven kon Tim de Pender doelman De Keijzer het nakijken geven: 1-2. Wat scoreverloop betreft een exacte kopie van de eerste helft in de vorige wedstrijd.
Deel twee was nog maar nauwelijks op gang of de gelijkmaker lag al in het SHO doel. Een voorzet vanaf de rechtervleugel van DCV werd door Rical Kayaturan bij de tweede paal volkomen ongehinderd binnengekopt: 2-2. Daarmee had trainer Hans Maus, en daarmee heel SHO, maar een paar minuten kunnen genieten van de eerste voordelige score in deze competitie.
SHO deed er daarna alles aan om toch met winst naar huis te gaan maar het lukte in de bijna resterende driekwartier niet om nog een doelpunt te forceren. De meeste aanvallen strandden in de Krimpense afweer en anders bleef doelman De Keijzer, die vorige keer nog opzichtig blunderde bij het derde doelpunt van SHO, de situaties probleemloos meester. Met nog een kwart wedstrijd te gaan kwam Dedier Bos er in voor Tim de Pender maar ook hij kon de boel niet openbreken. Maus wisselde ook nog Ferdinand Römelingh voor Aron van Schaik en Job van der Meijde kwam de aangeslagen Bart van Eck aflossen maar de 2-2 deling bleef op het bord waar een ontevreden maus op meer had gerekend in een wedstrijd die “vrijwel in zijn achtertuin” werd gespeeld. Het is daarmee nog even wachten op de eerste volle winst in deze jaargang.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jesper Troost, Danny Kerpel, Luc Rozendaal, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Joost van Eck, Robin Winkels; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.
Wissels:
67’ Dedier Bos voor Tim de Pender
72’ Aron van Schaik voor Ferdinand Römelingh
88’ Job van der Meijde voor Bart van Eck
Doelpunten:
25′ 1-0 Daan Beumer
35′ 1-1 Kevin Angel (strafschop)
43′ 1-2 Tim de Pender
46′ 2-2 Rical Kayaturan
Kaarten:
Scheidsrechter Guyri Takacs had geel voor Bart van Eck van SHO en Daan Beumer, Charlie Pires en Jake van Bronckhorst van DCV