v.v. Strijen weet weer wat winnen is

5 Min Read

Na een stroeve wedstrijd in Rotterdam op bezoek bij sv Charlois werd een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald. 51 minuten met 10 man spelend, wist het team van Strijen strijdend dit prima resultaat te boeken. Doelpunten kwamen van Diego Rietveld en Colin vd Berg.

Na twee ruime nederlagen moest Strijen aantreden in Rotterdam Zuid waar sv Charlois de gastheer was. Evenals Strijen had de thuisploeg ook 0 punten uit 2 wedstrijden dus voor beide zaak om de drie punten binnen te slepen. De eerste helft een controlerend Strijen wat meer balbezit had, maar waarbij het voetballend wat stroef verliep. Echter was het een enorme opsteker dat in de 2e minuut een hoekschop van Diego Rietveld in een keer het net deed bollen, 0-1. Zoals gememoreerd Strijen was op zoek naar de vrije man op het middenveld maar het, op sommige plaatsen, golvend kunstgrasveld werkte daar niet altijd aan mee. De thuisploeg beperkte haar activiteiten tot wat snelle aanvallen over de flanken, die over het algemeen niet voor veel problemen zorgden. Na ruim een half uur een eerste tegenvaller voor de gasten. Keeper Sem Kerkhof moest geblesseerd het veld verlaten en Thijs Roobol nam zijn plaats over en deed dat prima. Tweede tegenslag kwam 7 minuten voor rust. Binnen tijdsbestek van 50 seconden kreeg Kosta de Wit tot twee maal toe de gele kaart voorgeschoteld, waarbij de eerste een dubieuze was. In de resterende minuten wist Strijen nog 2 enorme kansen te creëeren maar zowel Diego Rietveld als Jeffrey Molema wisten de trekker niet over te halen waardoor het een 0-1 ruststand werd.

In de tweede helft een compact Strijen dat ten koste van alles met een resultaat uit Rotterdam wilde vertrekken. In een aangepaste formatie werd de thuisploeg opgevangen en gegokt werd op een snelle omschakeling. Charlois dat, via een aantal zeer behendige spelers, probeerde Strijen onder druk te zetten maar dat leverde niet meer dan een handjevol kansjes op. Thijs Roobol wist zich in die fase ijzersterk te.profileren door uitstekende reddingen te verrichten. Helaas was er tegen een aanval over de rechterkant geen antwoord waardoor in de 81e minuut de gelijke stand op het scorebord kwam te staan, 1-1. De gastheer rook bloed en wilde een waar offensief starten om de overwinning op het tiental van Strijen te claimen. Maar niets was minder waar. Na een tweetal kansen miet verzilverd werden was het uiteindelijk toch Strijen dat de winnende goal produceerde, 2 minuten na de gelijkmaker. Een prima aanval over 4 schijven werd prima afgerond door Colin vd Berg die een goede combinatie tussen Diego Rietveld en aangever Wesley Luijendijk vakkundig in het doel wist te werken, 1-2. In het restant van de wedstrijd, plus 7 minuten blessuretijd, kwam Strijen niet meer in de problemen en waren de eerste 3 punten een feit!

Mede door de.strijdlust en het keiharde werken is er een, op basis daarvan, dikverdiende overwinning behaald. Dat een man minder niet altijd betekent dat je een verloren wedstrijd speelt is eens te meer bewezen. Komend weekend staat er een regelrechte derby op het programma als SSS uit Klaaswaal op bezoek komt. Met een start van 6 punten uit 3 wedstrijden zitten ze aan de goede kant van de ranglijst. Echter dit soort wedstrijden staan altijd op zich dus op voorhand is een spektakelstuk op handen. Kom dat zien! Een ieder is van harte welkom om 14.30 uur op het sportpark in Strijen!