Zinkwegse Boys wint bij SCO 63

Beide teams waren er op gebrand de eerste punten van dit seizoen binnen te halen. SCO’63 was de competitie dramatisch begonnen met twee verliespartijen, terwijl ZWB vorige week de eerste partij onnodig uit handen gaf tegen Rockanje.

De ploegen begonnen beide met aanvallende intenties. SCO probeerde snel te storen en kreeg daardoor ook wat kansen, maar keeper Arne de Jong bewees zijn waarde.  In de 7e minuut kopte Simon een prachtige voorzet van Rens Burgwal net over het SCO-doel. In de 15e minuut was het wel raak voor de Zinkweg. Marnix de Koning scoorde uit een scrimmage voor het doel. 0-1 2 minuten later werd het zelfs 0-2 door Rens Burgwal, die op rechts helemaal vrijgelaten werd en het leer keurig binnen schoot. De Beijerlanders bleven aandringen. In de 25e minuut schoot Marnix de Koning nog leep over de doelman van SCO, maar de bal ging via de onderkant van de lat het veld weer in. Vlak voor rust kreeg ZWB nog een goede kans, maar de defensie van de thuisploeg kon verder onheil met veel kunst en vliegwerk voorkomen.

Na de rust kwam SCO nog een aantal keren goed voor het doel van de Zinkweg, waarbij keeper Arne de Jong nog een keer ternauwernood van de doellijn kon trappen, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. De voor Simon van Rheeden ingevallen Timo van Bennekom zag in de 65e minuut nog een bekeken schot vanaf de linker kant van de rand van de zestien net over de kruising. De wedstrijd werd wat slordig van beide kanten. De Zinkweg herpakte zich echter en bracht de Spijkenissers met goed combinatiespel verder in de problemen. De genadeslag kwam in de 75e minuut:  Kevin Brasser zette Rens Burgwal op schitterende wijze alleen voor de doelman van de gastheren. Deze maakte geen fout en rondde keurig af: 0-3 Thomas van Gilst kreeg vlak voor tijd nog een goede kans, maar het bleef 0-3.

Conclusie: Zinkwegse Boys was gewoon beter. Er werd goed gecombineerd tegen het nogal statisch spelende SCO’63. Trainers Peter van Dam en assistent Henk Reedijk hadden gekozen voor een iets meer behouden speelwijze. Dit bleek een goede keuze. Rens Burgwal was met twee goals wederom het goudhaantje van de Oud-Beijerlanders.

Scheidsrechter Guus Heemskerk floot een prima partij.