Musical ‘De Klimaat Piraat’ in Klaaswaal!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Een musical met 130 leerlingen, een zangeres en het orkest van muziekvereniging NLS uit Klaaswaal….dat is niet iets dat je iedere dag hoort!

Op dinsdagavond 10 oktober was het zover, na weken repeteren werd de musical ‘De Klimaat Piraat’ ten gehore gebracht. Speciaal voor deze gelegenheid was de feestzaal van restaurant De Koningshoeve omgetoverd tot concertzaal.

Zangeres Nini Veltman vertolkte de rol van ‘Klimaat Piraat’. Deze piraat vertelde dat de natuur vol met rommel ligt en dat bomen en struiken uit tuinen verdwijnen en worden vervangen voor tegels. Daar moet iets aan gebeuren! De leerlingen van openbare basisschool De Blieken uit Klaaswaal wilden haar daar graag bij helpen. ‘Want als we samenwerken, dan komt het goed!’ Het orkest speelde de prachtige muziek en de piraten zongen uit volle borst mee en bespeelden instrumenten. Het was voor iedereen genieten!

De musical was ingestudeerd door Marieke de Vries, docent bij muziekschool Hoeksche Waard en ook docent op De Blieken. ‘Muziek brengt zoveel met zich mee. Kinderen leren naar elkaar luisteren, samenwerken, je leert presenteren, je traint je brein en daarbij is het ook nog eens hartstikke leuk om te doen!’, aldus een enthousiaste Jantine Blok, directeur van De Blieken. Marieke de Vries sluit zich daar volledig bij aan. ‘Laatst zei een leerling, wat klinkt dat mooi juf, dat klinkt als echt samen.’

De samenwerking met muziekvereniging NLS is er al jaren. De leerlingen krijgen regelmatig les bij de vereniging. Maar deze musical was wel heel bijzonder, vooral omdat het het eerste concert was onder leiding van de nieuwe dirigent Niels Verbeek.

Tot slot…onze dank gaat uit naar restaurant De Koningshoeve die de ruimte ter beschikking heeft gesteld. Wat ons betreft een fantastische concertzaal.
Ook bedankt muziekvereniging Prinses Juliana, voor het lenen van de stoelen. Super!

Muziekvereniging NLS, bedankt voor de samenwerking. Dat er nog maar veel mooie projecten mogen volgen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren