Zinkwegse Boys thuis langs OHVV.

3 Min Read

In een spectaculaire wedstrijd, zeker qua scoreverloop, wist Zinkwegse Boys thuis te winnen van OHVV uit Oudenhoorn. Na een 2-2 ruststand werd het uiteindelijk 5-3 voor ZWB.

Na 4 minuten stond er al 1-1 op het scorebord. OHVV benutte zijn eerste de beste kans in de 3e minuut. Binnen 60 seconden had de thuisploeg de stand echter al weer gelijk getrokken. Rens  Burgwal speelde vanaf rechts strak af op Kevin Brasser. De laatste drukte laag in de hoek af. Hierna ontstond er een optisch overwicht voor de Zinkweg met meerdere goeie kansen. Deze werden echter steeds door de sterke keeper gekeerd. Het was OHVV dat in de 34e minuut vervolgens naar een 1-2 voorsprong counterde. In de 41e minuut stond Justin de Lange vervolgens op de goede plek om de ruststand van 2-2 aan te tekenen.

Na de thee kwam er een zeer overtuigend Zinkwegse Boys uit de kleedkamer. Dit was inclusief de pupil van de week die bliksemsnel de ballen buiten de lijnen ophaalde. Helaas voor het thuispubliek werd een serie kansen op rij onbenut gelaten. Het moet gezegd worden dat de uitblinkende keeper van OHVV hierbij wel ijzersterk voor de dag kwam. Aan de overkant had ZWB-goalie Arne de Jong veel minder te doen maar hij wist wel bij die ene messcherpe counter tussendoor op de doellijn knap redding te brengen. Het was in de 68e minuut Zinkwegger Simon van Rheeden die dan toch de ban brak en de keeper bij de 2e paal eindelijk wist te verschalken, 3-2. Vijf minuten later zorgde een goede onderschepping en voortzetting van verdediger Leroy Brand ervoor dat wederom Simon van Rheeden over links gelanceerd werd. De laatste zette door en tekende de ogenschijnlijke 4-2 genadeklap aan. Dit was helaas buiten de spits van OHVV gerekend want met een poeier vanaf 20 meter zorgde deze in de 77e minuut weer voor de aansluitingstreffer, 4-3.  Kort voor tijd was het echter Timo van Bennekom die de wedstrijd definitief op slot schoot. Een strakke voorzet vanaf rechts van Rens Burgwal wist hij spijkerhard in het dak van het doel tot doelpunt te promoveren waardoor de 5-3 een feit was en de 3 punten aan de Zinkweg bleven.