OSV moet de punten aan Zwarte Pijl laten

5 Min Read

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” het onderspit moeten delven tegen de nieuwe koploper Zwarte Pijl. De Hosted Energy-formatie van trainer Peter van Gestel trok, na een 0-0 ruststand, met 0-3 aan het kortste eind.

Het bezoekende team van trainer Romano Seedorf maakte vanaf de aftrap een gretige indruk en wist al snel met de harde wind in de rug het spel naar zich toe te trekken. Toch was de eerste serieuze kans voor de thuisploeg, waarbij in de 3e min. een kopbal van Anel Kudic uit een corner op de doellijn werd gekeerd. Het zou achteraf een van de spaarzame mogelijkheden blijken te zijn. De bezoekers dicteerden al snel het tempo in de wedstrijd en zagen Raymillo Dalba al snel stranden op de OSV-doelman. Ondanks het veldoverwicht vielen er in de eerste  helft echter geen doelpunten. Dat veranderde al snel in de tweede  helft.

Eerst was het Shabani Rajabu, die in de 47e min. van arbiter Ronald de Graaf vanaf 11 meter mocht aanleggen voor de 0-1 en amper een minuut later was de snelle spits opnieuw bij de les om een voorzet binnen te schieten: 0-2. Hiermee was de wedstrijd in feite al snel beslist. Ondanks het windvoordeel kon de thuisploeg niet of nauwelijks voor gevaar zorgen voor het doel van de tegenstander. Bij snelle uitvallen over de vleugels waren de bezoekers dichter bij een treffer. Zo trof Raymillo Dalba in de 68e min. de paal. Maar in de 81e min. viel de 0-3 dan toch en was het Ricky van Haaren, die na een dieptepass OSV-doelman Donovan Levestone het nakijken gaf. In blessuretijd trof Jayden Spiering voor de thuisploeg nog de lat, maar had ook Zwarte Pijl nog kunnen scoren. Al met al een meer dan verdiende overwinning voor een goed spelend Zwarte Pijl.

Dinsdagavond 17 oktober a.s. speelt OSV in het kader van de BetCity Cup.
om 20.00 uur aan de Langeweg een wedstrijd tegen De Jonge Spartaan, met 12 punten uit 4 wedstrijden koploper in de 3e klasse B/Zuid 1.

Komend weekend is er een beker-/inhaalprogramma (met o.a. Strijen – SSS).
Op zaterdag 28 oktober a.s. is Overmaas, dat met 3-3 gelijk speelde bij SVS, de tegenstander van OSV op sportpark “Olympia” aan de Olympiaweg in Rotterdam.
Zwarte Pijl ziet medekoploper Slikkerveer op bezoek komen, dat thuis met 3-0 zegevierde over FC Binnenmaas, dat CKC op bezoek ziet komen, dat op eigen terrein met 0-4 het onderspit delfde tegen LMO. LMO zal SSS ontvangen, dat het duel tegen Strijen zag worden uitgesteld. Lekkerkerk, dat thuis met 1-0 wist te winnen van SV Charlois, ziet dit keer Strijen op bezoek komen. FC IJsselmonde, dat vrij was, ziet SVS op bezoek komen en is op zaterdag 4 november a.s. dan weer de tegenstander van OSV op sportcomplex “Olympia” aan de Langeweg.

OSV Oud-Beijerland – Zwarte Pijl  0-3 (0-0): 47. Shabani Rajabu 0-1 pen.; 49. Shabani Rajabu 0-2; 81. Ricky van Haaren 0-3.