SHO speelt gelijk gelijk tegen Papendrecht

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Tim de Pender scoort na 8 minuten de 1-0 voor SHO - Foto A. Troeleman
De tweede thuiswedstrijd van dit seizoen zou met het bezoek van Papendrecht voor SHO de eerst overwinning op moeten leveren. In het kalenderjaar 2022 wist SHO niet minder dan vier keer te winnen van de Drechtstedelingen, dus wat dat betreft waren de vooruitzichten meer dan goed. Toch was er weldegelijk nog een vuiltje aan de lucht voor SHO want de gasten, afgetekend kampioen geworden in 2H, hadden na drie speelronden de volle buit binnengehaald en SHO bivakkeerde met slechts twee punten in de bedreigde zone. Eén wissel bij SHO ten opzichte van vorige week, de lichtgeblesseerde Jesper Troost bleef aan de kant en op zijn plaats kwam Jeroen Eikelenboom in het elftal.

De aftastende openingsfase ging gelijkop maar al na acht minuten kwam SHO verrassend op voorsprong. Ferdinand Römelingh stak precies op het goede moment Tim de Pender weg die doelman Rijntjes geen kans gaf: 1-0. Ondanks de vroege achterstand maakte Papendrecht duidelijk dat het niet zomaar mede-koploper was. Het werd een echte wedstrijd met een behoorlijk tempo. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden maar goed keeperswerk van weerskanten hield de magere voorsprong voor SHO tot aan de rust op het bord.
Net als vorige week bij DCV kon SHO met de marginale voordelige score aan het tweede bedrijf beginnen die in Krimpen al na twee minuten verdwenen was. Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee zou je zeggen maar dit keer was de score op het bord, volgens het horloge van scheidsrechter Hilgersom, al na twintig seconden geëgaliseerd. Job van der Werff schoot de bal vanaf de linkerkant laag in de verre hoek: 1-1. Dat was slikken voor het vanaf dat moment even wankelende team van Maus.
Toch was de eerste kans na de gelijkmaker voor SHO. De reglementair gehinderde doelman Rijntjes verspeelde in het strafschopgebied de bal die uiteindelijk bij Kevin Angel kwam en voor een vrijwel leeg doel zag hij het leer nog tot corner worden gewerkt. Kort na de eerste wissel aan SHO kant, Aron van Schaik voor Danny Kerpel, verspeelde Luc Rozendaal de bal aan Papendrecht-invaller Justin Beemsterboer die daardoor een vrij veld had richting doelman Steehouwer: 1-2. Vervolgens kwam Yur Snoek de aangeslagen Bart van Eck aflossen en terwijl Bart richting kleedkamer sjokte verscheen zijn neef Joost in de vijandelijke zestien maar strandde zwaar gehinderd op de sluitpost.
Op driekwart wedstrijd kwam de balans toch weer in evenwicht. Een goed opgezette combinatie Robin Winkels – Kevin Angel – Jesse Vermaat bracht Tim de Pender in vrije stelling: 2-2.
In de slotfase gooide trainer Hans Maus er nog een dubbele wissel tegenaan, Dedier Bos en Jurre Altena kwamen er in voor Kevin Angel en Tim de Pender. SHO ging va banque spelen wat een aantal hoekschoppen opleverde. De beste kans was bijna op het einde van de reguliere speeltijd. Dedier Bos joeg het leer laag in de korte hoek waar Rijntjes kon redden en ook op de kopbal in de rebound van aanvoerder Robin Winkels had hij een uitstekende parade. Zo bleef voor de derde keer in vier duels de score voor SHO steken op 2-2 wat niet echt opschiet voor de stand op de ranglijst. Omdat XerxesDZB verloor bij NSVV (1-0) is Papendrecht, dat op de Kikkershoek een sterke indruk maakte, door het ene punt te pakken nu lijstaanvoerder.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Luc Rozendaal, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Joost van Eck, Robin Winkels; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.
Wissels:
63’ Yur Snoek voor Bart van Eck
55’ Aron van Schaik voor Danny Kerpel
83’ Dedier Bos voor Tim de Pender
83’ Jurre Altena voor Kevin Angel
Doelpunten:
08′ 1-0 Tim de Pender
46’ 1-1 Job van der Werff
58′ 1-2 Justin Beemsterboer
69′ 2-2 Tim de Pender
Kaarten:
Scheidsrechter Aad Hilgersom uit Den Haag, hij floot SHO eerder in de bekerwedstrijd Soccer Boys-SHO (22/10/2019, 1-1 SHO wns) en Heinenoord-SHO (8-2-2020, 3-0), had geel voor Dedier Bos van SHO en Justin Beemsterboer, Jillroy Ruiz en Daniël van Gorp van Papendrecht.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren