Korbatjo verlaat 1e klasse met opgeheven hoofd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

Zaterdag 14 oktober stond de laatste veldwedstrijd van de competitie op het programma voor Korbatjo. Een bijzondere wedstrijd, want naar alle waarschijnlijkheid was dit de laatste thuiswedstrijd op een echte grasmat. Eindelijk is een start gemaakt met de aanleg van de kunstgrasvelden. De bezoekers, DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht, mochten hiervan meegenieten. In de strijd tegen degradatie een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, want Korbatjo moest met minimaal 7 doelpunten verschil winnen om stand te houden in de eerste klasse en DVS’69 te laten degraderen. Een lastige, maar geen onmogelijke opgave voor de Oud-Beijerlanders na de winst van vorige week.

Om 15.30 uur floot scheidsrechter Grotendorst de wedstrijd in, waarbij de thuisploeg goed uit de startblokken schoot. De eerste vier treffers van Luuk de Ruiter, Iris Nienhuis en tweemaal Carlo van Veen waren voor Korbatjo (4-0). De spelers van DVS’69 herpakten zichzelf en wisten twee keer de korf te vinden (4-2). Ze hadden duidelijk een plan om het goede spel van Korbatjo zo veel mogelijk te vertragen en begonnen na de 4-0 met achterverdedigen. Korbatjo had hier moeite mee, want de spelers konden niet het snelle spel spelen waar ze de afgelopen weken juist zoveel op getraind hadden. Na nog een aantal doelpunten aan beide kanten van het veld werden de kleedkamers opgezocht met een kleine voorsprong voor de Hypotheker/Detalis formatie, 7-6.

Ondanks de aanwijzingen van coach Marcel le Pair wist de thuisploeg de tweede helft maar moeilijk tot scoren te komen. DVS’69 kon daarentegen veel herhalen, waardoor de doelpunten voor hen uiteindelijk gingen vallen. Mischa Coppens en Liam Snijders werden het veld nog ingestuurd om wat te forceren, maar helaas zonder succes. Er werd afgefloten bij een eindstand van 10-13, wat betekent dat Korbatjo het volgende veldseizoen weer zal uitkomen in de tweede klasse.

Ondanks de verloren wedstrijd sluit het eerste team van Korbatjo deze periode af met opgeheven hoofd. Het doel was telkens de score ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen elke tegenstander te verbeteren en dat is zeker gelukt, met als kers op de taart de overwinning op Movado. De aankomende weekenden zal de selectie genieten van een aantal vrije weekenden, waarna op 30 oktober de eerste zaaltraining op het programma staat.

Doelpuntenmakers van Korbatjo: Carlo van Veen 5x, Luuk de Ruiter, Ruby Vermaas, Alex de Reus, Iris Nienhuis en Chaim Reedijk allen 1x.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren