Veel volk bij Open dag Modelbouwers in ‘Me Mekaer’

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het was druk in buurthuis 'Me Mekaer' tijdensde open dag van de Modelbouwvrienden afgelopen zaterdag. - Foto Arie Pieters

Veel volk afgelopen zaterdag 14 oktober tijdens de open dag van de Modelbouwvrienden Hoeksche Waard In buurthuis ‘Me Mekaer’ in de Kerkstraat in Strijen.

Na een toespraak van wethouder Paul Boogaard mochten de bestuursleden van het buurthuis ‘Me Mekaer’ en Zorgcoöperatie De Striensche de ‘etatagebaan’ onthullen. Dat is een modelbaan in de schaal 1/87 schaal. Het is een baan waaraan een goed jaar keihard is gewerkt door meerdere modelbouwvrienden. En die mogelijk werd mede dankzij enkele sponsoren. De prachtige baan laat de RTM stoomtram zien die uiteraard vroeger ook een halte/station had in Strijen. Het legendarische ‘Backertje’ was de eerste stoomtram die 125 jaar geleden in de Hoeksche Waard ging rijden en is nu dus in het klein weer terug op vertrouwde grond. De modelbouwers vierden tijdens de open dag meteen dat ze alweer 2 jaar bestaan. En dat konden ze gelukkig samen met veel bezoekers vieren in ‘Mè Mekaer’.

Dit initiatief van een groep modelbouwers had destijds als doelstelling om allerlei facetten van de modelbouw in de Hoeksche Waard bij elkaar te brengen. Ongeacht of het nu gaat om het modelspoor (analoog of digitaal), papieren modelbouw, molens, radiografisch bestuurbare auto’s, vliegtuigen of schepen enz. Die diversirtit was natuurlijk ook zichtbaar in ‘Me Mekaar’ afgelopen zaterdag. En daarnaast was er voor iedereen koffie of thee met iets lekkers. Voor de 75 plussers was het meteen een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen aan de tijd van de stoomtram.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren