Eerste voedselkast in Maasdam geopend door Wethouder Joanne Blaak

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Opening door Wethouder Joanne Blaak (midden) en Jeroen van de Vlis (links) en Bas Knaape (rechts) - Foto PR

Afgelopen zaterdag 21 oktober is de eerste voedselkast in Maasdam geopend bij de Hervormde Kerk aan de Raadhuisstraat. Wethouder Joanne Blaak opende deze samen met  Jeroen van der Vlis en Bas Knaape, diakenen van de Hervormde Kerk van Maasdam. De voedselkast is gebaseerd op het principe “Neem wat je nodig hebt, geef wat je kunt missen”. Iedereen uit het dorp die dat nodig heeft mag producten nemen en iedereen die iets kan missen kan producten geven.

Diaken Jeroen van der Vlis vertelt: “Doordat het leven alsmaar duurder wordt, hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Er heerst bij veel mensen schaamte om aan te geven dat ze moeite hebben met rond komen en ook om hulp te vragen. Met deze voedselkast zien we om naar de mensen in de buurt die het financieel moeilijk hebben. Het principe is eenvoudig. Wie iets nodig heeft kan er anoniem iets uit pakken, wie iets over heeft, kan dat er anoniem in achterlaten. Als diaconie zijn we er voor alle kwetsbare mensen, dus niet alleen voor hulp binnen onze eigen kerk maar ook voor de omgeving. Na signalen uit het dorp van behoefte aan een voedselkast hebben we de plaatsing georganiseerd. Hiermee hopen we mensen te kunnen helpen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de voedselbank, die daar niet kunnen komen, of die er net niet voor in aanmerking komen. Mensen in de buurt die juist wat over hebben kunnen via deze kast weer op een praktische manier hulp bieden aan hun dorpsgenoten.”

Wethouder Joanne Blaak is erg blij met het initiatief: “Fijn dat we zo naar elkaar kunnen omzien en de saamhorigheid in ons dorp handen en voeten kunnen geven. Dit past mooi in het karakter van Maasdam en laat zien dat we op elkaars hulp mogen vertrouwen in lastige tijden.”

De voedselkast is te vinden onder het afdakje van het Ontmoetingscentrum, het gebouw naast de Hervormde Kerk aan de Raadhuisstraat, waar ook de huisarts in gevestigd is. De voedselkast mag gevuld worden met van alles en nog wat, zoals: blikken soep, koeken, potjes groente, macaroni en andere (houdbare) levensmiddelen en verzorgingsproducten. De voedselkast is er voor iedereen in het dorp en de omgeving.

Iedereen kan meehelpen! Iedereen die dat wil, kan producten in de kast zetten. Dus ook u!

Bij vragen neem contact op met de diaconie: [email protected], ook als u hulpvragen heeft.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren