Opening informatieborden tijdens Fruitsapdag 2023

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Hoeksche Waards Landschap

Afgelopen zaterdag vond de Fruitsapdag plaats. Een evenement voor jong en oud dat ieder jaar georganiseerd wordt aan de Ritselaarsdijk in Westmaas. Ook wel de ‘Appeldijk’ genoemd vanwege de vele appelbomen aan de dijk. De appelbomen worden beheerd door toegewijde vrijwilligers van het Hoeksche Waards Landschap (HWL). Zij plukken ook de appels. Tijdens de Fruitsapdag worden traditiegetrouw de geplukte appels geperst tot sap en zijn er diverse leuke spelletjes voor kinderen. 


De bordjes op de bomen die het ras van de appel aangeven waren niet meer leesbaar. Ze zijn daarom vervangen door nieuwe bordjes. En ook zijn er twee informatieborden op de dijk geplaatst die meer informatie geven over de appelbomen en de dijk. De nieuwe bordjes en informatieborden zijn tijdens de Fruitsapdag feestelijk onthuld door HWL en (oud)leerlingen van CBS De Weerklank. Leerlingen van de Weerklank hebben in de jaren ’70 de bomen aan de dijk geplant.

De nieuwe informatieborden zijn mogelijk gemaakt door HWL, Van der Ham Optometristen, Gentleman Mode, Rabobank en de Fam. A.K. in ’t Veld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren