Mevrouw Van Peperstraten-Versaevel uit Oud-Beijerland blaast 100 kaarsjes uit!

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Mevr Van Peperstraten-Versaevel samen met wethouder Boogaard - Foto: Marc Lelieveld

Locoburgemeester Paul Boogaard bracht mevrouw Van Peperstraten-Versaevel zaterdag 21 oktober een verjaardagsbezoek in haar aanleunwoning aan de Molenaar. Hij feliciteerde de eeuweling namens het gemeentebestuur met haar 100e verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid had hij een mooie bos bloemen en een doos bonbons meegenomen.

Florence is op 21 oktober 1923 geboren in de Nieuwstraat in Oude Tonge als dochter van Alphonsus Josephus Versaevel en Antonetta Pollemans. Zij groeide daar ook op. Later ging ze bij haar broers als hulp in de huishouding werken. Samen met zus Jans werkte ze daarna als hulp in de huishouding bij een doktersfamilie in Den Haag totdat deze familie naar Bloemendaal verhuisde.

In 1949 is mevrouw getrouwd met Geert van Peperstraten. Dat gebeurde ‘met de handschoen’ omdat Geerts vader op dat moment in het ziekenhuis lag. In 1950 verhuisden ze voor het werk van haar man naar Koewacht, een grensdorp dat verspreid is over Nederland en België. Hij was douanebeambte aan de grens met België. 3 van hun kinderen werden in Koewacht geboren.

Op 10 januari 1950 overleed haar vader in het ziekenhuis in Dirksland en in 1957 overleed haar moeder.

Watersnoodramp veroorzaakte veel persoonlijk leed
Bij de watersnoodramp van 1953 verdronken de grootouders, ouders, 3 broers en 2 zussen van haar man. Dit veroorzaakte groot persoonlijk leed. Haar man ging na de ramp naar Oude Tonge om met 2 broers naar de verdronken familieleden te zoeken. Deze gebeurtenis heeft een enorme wissel getrokken op haar en haar man.In 1958 verhuisde het echtpaar, opnieuw voor het werk van haar man, naar Hoogvliet. Daar kregen ze nog 2 kinderen.

Ze hebben jarenlang gekampeerd, eerst met een tent, daarna met een caravan. Tenslotte hadden ze ruim 30 ruim jaar een stacaravan op Camping De Paal in Bergeijk.

Volop meedoen met activiteiten
Op 23 maart 2004 overleed haar man in zijn slaap. In juni van dat jaar is mevrouw naar een aanleunwoning bij de Open Waard in Oud-Beijerland verhuisd, waar zij nu nog woont. In het begin was zij nog redelijk op zichzelf. Op aandringen van haar kinderen is zij toch maar eens gaan koffiedrinken. Dit gaf eerst nogal wat weerstand bij haar aangezien zij in de groep nog haar plekje moest vinden. Nu is zij daar al jarenlang een trouwe klant. Ze doet graag mee aan activiteiten zoals boottochten en themamiddagen van de Zonnebloem, bingo, sjoelen en iedere vrijdagmiddag is er een creamiddag. Ook breit zij nog steeds kleding voor Roemenië. Dagelijks is ze ’s avonds nog enkele uren bezig met een legpuzzel.

Goede zorgen van Alerimus zorgteam en vrijwilligsters de Open Waard

Dat zij nog steeds op zichzelf woont is mede te danken aan de goede zorgen van het Alerimus zorgteam en de vrijwilligsters bij de Open Waard. Zij komen haar halen en brengen voor het koffiedrinken, de creamiddag en de themamiddagen. Sinds enkele jaren gaat ze ook 1 keer per week naar Fysiotherapeut Geensen om haar mobiel te houden.

Sociale vrouw die graag voor anderen zorgt

Een opmerkelijke karaktertrek van mevrouw Van Peperstraten-Versaevel is het zorgen voor mensen die op haar pad kwamen en dit nodig hadden. Was zij het ergens niet mee eens, dan begon zij met de woorden: “Je moet mij niet kwalijk nemen, maar…” Dit pas nadat zij weer op eigen benen stond. Zij wilde het altijd iedereen naar de zin maken, wat wel eens tot rare situaties leidde. Zij heeft nog steeds veel aandacht voor en contact met haar 5 kinderen, 13 kleinkinderen en 23 achterkleinkinderen. Ze is nog steeds goed op de hoogte van hun wel en wee. Al met al wordt zij gezien als een zeer fijn en sociaal mens.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren