SHO onderuit bij Nieuw Lekkerland

5 Min Read
Foto Adri Troeleman

Op de laatste dag van de zomertijd stond voor SHO het bezoek aan Nieuw Lekkerland op het programma. Gerekend vanaf het seizoen 2013/’14 werd de wedstrijd zes keer gespeeld waarvan SHO er vier wist te winnen en tweemaal bleef de winst op sportpark Excelsior waarvan ook de editie van vorig jaar: 4-1.  SHO was toen na vijf speelronden met twaalf punten lijstaanvoerder maar daar maakte Nieuw Lekkerland dus een hardhandig einde aan. Een week later kreeg SHO op eigen veld nog een koude douche van SVOD dat eveneens met 4-1 zegevierde.

Op de nieuwe Lekkerlandse kunstgrasmat nam SHO het heft in handen en al snel een situatie die nog maar zelden te zien is op de velden: een indirecte vrije schop in het zestienmetergebied. Ondanks dat SHO nog een herkansing kreeg van de Brabantse scheidsrechter werd de mogelijkheid te simpel verprutst. In de 18e minuut viel de openingstreffer Jesper Troost trok de bal van rechts laag voor het doel waar Tim de Pender bij de tweede paal simpel binnentikte: 0-1. Daarna verzuimden de Beijerlanders om bij een aantal mogelijkheden de trekker nogmaals over te halen. Al ontbrak ook regelmatig de schwung om de verdediging van de gastheren helemaal uit te spelen. Aan de overkant was  een knappe redding van doelman Steehouwer nodig om de voorsprong vast te houden. Een tegenvaller voor het team van Maus was dat zo’n tien minuten voor de rust Luc Rozendaal met een blessure naar de kant moest. Hij werd vervangen door Yur Snoek die op het middenveld ging spelen waardoor aanvoerder Robin Winkels een linie kon zakken. Verder werd ongeschonden het rustsignaal bereikt.
De rustpauze bleek in de twee voorgaande competitiewedstrijden een hinderlijke onderbreking voor SHO. In de uitwedstrijd bij DCV ging SHO met een 2-1 voorsprong naar de kleedkamer en slaagde de thuisclub er in om binnen drie minuten na de hervatting gelijk te maken en twee weken geleden, thuis tegen Papendrecht, verdween de 1-0 voorsprong al twintig seconden na het eerste fluitsignaal in het tweede bedrijf! Dus waren een aantal van de aanwezige SHO-ers er na de hervatting van het duel niet bepaald gerust op. Maar dit keer viel het (vooralsnog) mee. SHO hield de controle maar kwam nauwelijks meer in de buurt van doelman Vlot. Vrijwel ongemerkt werd SHO verder op eigen helft teruggedrukt zonder in problemen te komen. Na een goed uur spelen liep Ferdinand Römelingh tegen een gele kaart aan en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Jeroen Eikelenboom was zijn vervanger.
Nieuw Lekkerland schakelde over op een soort kick and rush en met de luidkeelse aanmoedigingen vanaf de tribune kwam SHO meer en meer in het nauw. Met volgens het scorebord nog een kwartier speeltijd viel de te verwachten gelijkmaker. Een corner vanaf de ene kant werd gevolgd door één vanaf de andere kant die in eerste instantie nog wel werd gekeerd maar het wegwerken was onvoldoende waarna Luuk Botter de ruimte zag en benutte: 1-1.
Trainer Hans Maus haalde Kevin Angel naar de kant voor Dedier Bos voor wat meer opportunisme voorin maar SHO kwam vrijwel niet meer van eigen helft. Minder dan tien minuten na de gelijkmaker viel het doek. Damien Muller schoot de bal vanaf de rechterkant hard achter Niels Steehouwer: 2-1.
Ondanks de zeven minuten extra tijd die scheidsrechter Opsteen terecht bijtrok, lukte het SHO niet meer om nog langszij te komen om zo alsnog met de vierde 2-2 van dit seizoen te eindigen. In plaats van de eerste overwinning van deze jaargang eindigde het met de tweede nederlaag en opgeteld met de drie gelijke spelen staat SHO nu, met slechts drie schamele punten, iets te stevig in de bedreigde zone. Derhalve een schrille tegenstelling tot vorig seizoen.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jesper Troost, Aron van Schaik, Luc Rozendaal, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Joost van Eck, Robin Winkels; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.

Wissels:
35’ Yur Snoek voor Luc Rozendaal
62’ Jeroen Eikelenboom voor Ferdinand Römelingh
78’ Dedier Bos voor Kevin Angel

Doelpunten:
18′ 0-1 Tim de Pender
75’ 1-1 Luuk Botter
83′ 2-1 Damien Muller

Scheidsrechter Maik Opsteen uit Keldonk (google maar) had geel voor Ferdinand Römelingh en Joost van Eck van SHO en Jaimy Bravenboer van Nieuw Lekkerland.