Strijen te sterk voor Lekkerkerk

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Op een winderige zaterdagmiddag heeft Strijen goede zaken gedaan. In Lekkerkerk werd er overtuigend met 2-4 gewonnen. Doelpunten werden gescoord door Kosta de Wit, Wesley Luijendijk en 2x David Stoffels. De 17 -jarige Koen van Eekelen beleefde een prima debuut in het 1e elftal!

Vandaag een wedstrijd die, gezien de stand van de ranglijst, eigenlijk gewonnen moest worden door Strijen. Iedereen was zich daar ook van bewust en, ondanks de personele problemen door.uiteenlopende redenen, ging iedereen vol voor de 3 punten. Een eerste helft waarbij Strijen vol de wind tegen had. Maar door goed en geconcentreerd verdedigen(over het hele veld) werden potentiële aanvallen in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt. Het spel van Lekkerkerk beperkte zich grotendeels door de.lange bal te spelen, maat daar was het team van Strijen op voorbereid waardoor de angel er vroeg uitgehaald werd. Zelf werd er geprobeerd een verzorgde opbouw te spelen, maar dat werd bemoeilijkt door de harde wind. Al met al heeft Strijen de eerste heeft gecontroleerd zonder noemenswaardige kansen weg te geven waarbij het zelf nog 3 kansen wist te creëren. Helaas stond het vizier nog niet op scherp waardoor de ruststand 0-0 was.

In de rust werden de puntjes nog verder op de i gezet en vol goede moed, en met de wind in de rug, werd de tweede helft aangevangen met maar 1 doel; de overwinning binnenslepen! En dit doel zou onberispelijk bereikt worden. Zonder de beperking van de wind werd Lekkerkerk teruggedrongen door verzorg veldspel. Veel beweging en geduld aan de bal zorgde ervoor dat Lekkerkerk weinig in het spel voorkwam. Dit resulteerde in twee prima goals van respectievelijk Kosta de Wit (prima assist van Aaron Peres Maria) en Wesley Luijendijk, die de bal beheerst over de keeper wist te lobben. David Stoffels, inmiddels ingevallen voor Renzo van Dalen, wist de marge op 3 te brengen door de bal vanuit een onmogelijke hoek binnen te schieten (of was het een ‘mislukte’ voorzet). Strijen liet de teugels wat vieren waardoor Lekkerkerk uit het niets op 1-3 wist te komen. Tot dat moment was er nog niets weggegeven door Strijen. Vlak daarna werd de bal van de doellijn gehaald door Guido vd Berg waarna Strijen weer wakker geschud was. Nog geen paar minuten later was het wederom David Stoffels die de wedstrijd definitief op slot gooide door een geweldige pass van Colin vd Berg te belonen met een sterke loopactie en prima goal door de keeper op snelheid te omspelen en de bal in het lege doel te deponeren, 1-4. Vlak voor tijd kwamen de gastheren nog terug tot 2-4 maar dat was slechts voor de statistieken. De winst was binnen en de 2e driepunter kon worden bijgeschreven waardoor Strijen weer wist te stijgen op de ranglijst.

Een wedstrijd die op voorhand gewonnen moest worden, in de wetenschap dat het team verre van compleet was. Het team stond als een huis en de terechte overwinning was daar! Enorm compliment voor het team in het geheel en een groot compliment voor de 17-jarige Koen van Eekelen in het bojzonder die een prima debuut beloont zag met een overwinning.

Volgende week staat er weer een ’topper’ op het programma als LMO langskomt in Strijen. Beide teams hebben 6 punten uit 5 wedstrijden dus de belangen zijn groot. Of naar boven aansluiten of naar beneden kijken. De wedstrijd staat om 14.30 uur op het programma. Komt dat zien! Tot zaterdag allemaal!

Doelpunten:

0-1 Kosta de Wit, 0-2 Wesley Luijendijk, 0-3 David Stoffels, 1-3, 1-4 David Stoffels, 2-4.

Opstelling:

Sem Kerkhof; Koen van Eekelen, Romik van Driel, Colin vd Berg, Guido vd Berg; Brian Monster, Wesley Luijendijk, Thomas Meijer; Aaron Peres Maria, Kosta de Wit, Renzo van Dalen (David Stoffels).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren