Zinkweg wint tegen WCR

Foto PR

De wedstrijd ZWB tegen WCR was voor de thuisploeg de ultieme test om te bepalen of de vóór de competitie gestelde doelen, meedraaien in het ‘linker rijtje’, reëel waren.

WCR ging direct fel in de aanval, maar keeper Arne de Jong redde in de 4e minuut knap op een inzet van de spits van WCR. De snelle Jamie de Rek bezorgde de defensie van de Zinkweg
de nodige problemen. In de 15e minuut volgde er nog een schuiver van Darragh Zondervan van de vooraf gevreesde bezoekers, maar ook dit was geen probleem voor de goalie van ZWB. 18e min. Vrije schop WCR net naast. In de 19e minuut scoorde ZWB aan de andere kant echter wel uit een fraaie aanval over rechts: een voorzet op maat van Rens Burgwal, door Leroy Brand prachtig de ruimte ingestuurd, werd koeltjes afgerond door Kevin Brasser: 1-0. WCR ging op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg de Zinkweg wat meer ruimte. Dit leidde in de 28e minuut tot een kans, maar de doelman van WCR, Arjan Jongerius, kon nog redden. Uit de door deze situatie ontstane corner was het weer raak. Wederom was de assist van Rens Burgwal. De afmaker, met een venijnige schuiver, was dit keer Simon van Rheeden: 2-0.

Na de rust kreeg Marnix de Koning nog een geweldige kans op de 3-0, maar de doelman van WCR kon nog net redding brengen. Niet veel later, in de 52e minuut, kreeg ZWB een strafschop, omdat de keeper van WCR de doorgebroken Rens Burgwal beetpakte. Dezelfde Rens Burgwal schoot dit buitenkansje voorbeeldig binnen: 3-0. WCR speelde slordig en kwam nooit goed in de wedstrijd, terwijl ZWB steeds geconcentreerd en gedreven bleef voetballen. Met name de defensie speelde erg sterk; de bezoekers kregen vrijwel geen kansen. Ook op het middenveld heerste de thuisploeg. Er werd snel druk gezet. Hier hadden de blauwgelen geen antwoord op. In de 75e minuut werd het overwicht nogmaals bevestigd. Een snelle uitval over rechts werd gevolgd door een schitterende voorzet van (who else) Rens Burgwal, welke perfect werd afgerond door een attent meegelopen Simon van Rheeden: 4-0. In de 87e minuut deed WCR nog iets terug. De spits van de Rhoonse club kwam tot zijn verbazing alleen voor het Zinkwegdoel en maakte geen fout. De uitstekende scheidsrechter, Rob Bisot, negeerde hierbij, waarschijnlijk terecht, de vlaggende grensrechter. Zo werd de eindstand toch nog 4-1.

Conclusie: WCR werd door ZWB gewoon overklast. Er was geen ‘man of the match’ te benoemen daar het hele team van ‘de Zinkweg’ gewoon heel goed was. Deze eer komt derhalve de trainersstaf toe. Peter van Dam, Henk Reedijk en Mike Fiere: chapeau!