Lancering kookboek ‘Koken op een eiland van klei’

Op maandag 6 november aanstaande komt het eerste kookboek van chef-kok Michka Chel en fotograaf Harm van den Broek uit. De titel van het boek is ‘Koken op een eiland van klei’.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Chef-kok Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard - Foto Harm van den Broek – HAL158.

Op maandag 6 november aanstaande komt het eerste kookboek van chef-kok Michka Chel en fotograaf Harm van den Broek uit. De titel van het boek is ‘Koken op een eiland van klei’ met als ondertitel ‘hoe een stadse chef de Hoeksche Waard ontdekt’. De lancering vindt plaats in kookstudio Hoeksche Waard in Numansdorp en het eerste boek zal officieel worden uitgereikt aan boer Martin de Ruiter van Beleef Het En Eet Het uit Strijen.

Kookboek over de Hoeksche Waard

Net onder de rook van Rotterdam ligt een bijzonder eiland: de Hoeksche Waard. Een eiland waar ongeveer de helft van het oppervlak wordt gebruikt door boeren die er voornamelijk akkerbouw bedrijven. De bodem bestaat uit een dikke laag klei die zorgt voor meer waardevolle voedingsstoffen dan andere grondsoorten. Dit proef je dan ook terug in de unieke smaak van de producten die in of op de klei groeien. Koken op een eiland van klei is een persoonlijk kook-, lees- en fotoboek waarin chef-kok Michka Chel en fotograaf Harm van den Broek je meenemen op ontdekkingstocht door de Hoeksche Waard.

Kijk, kook en lees mee achter de schermen van de trotse boeren en laat je thuis inspireren door meer dan 50 recepten waarin voornamelijk groentes het jaar rond in hun seizoen de hoofdrol spelen. Dit kookboek is geen gewoon kookboek. Het is een zoektocht naar de oorsprong van écht eten en een eerbetoon aan de Hoeksche Waard. Van advocaat tot zuurkool en van yoghurt tot wilde gans: wij hopen dat ‘Koken op een eiland van klei’ een inspiratie mag zijn, niet alleen voor Hoeksche Waarders maar ook voor alle andere Nederlanders!

Informatie over het boek

Het boek bevat 56 makkelijke recepturen in de 4 seizoenen en 186 foto’s van onder andere gerechten, producten, ingrediënten en het Hoeksche Waards landschap. Het boek is totaal 240 pagina’s en het formaat is 17 cm bij 24 cm. Het kookboek is direct via Michka Chel of Harm van den Broek te koop of bij de verkooppunten in en om de Hoeksche Waard die binnenkort bekend zullen worden gemaakt. Maar boekhandel Edel Oud-Beijerland en Numansdorp heeft al toegezegd. De prijs van het kookboek is 35 euro en vanaf 7 november te bestellen of te koop. Zo vlak voor de feestdagen ideaal om te geven of om te krijgen.

Over de auteurs

Vanuit haar eigen kookstudio in Numansdorp geeft chef-kok Michka Chel diverse kookcursussen en kookworkshops. Ze laat je graag kennis maken met lokale producten en leert je te begrijpen wat diverse kooktechnieken doen met de smaak en de structuur van de ingrediënten.

Fotograaf Harm van den Broek werkt op locatie of in zijn studio in Oud Beijerland. Naast reclamefotografie is hij al ruim 35 jaar gespecialiseerd in foodfotografie en werkt hij onder de bedrijfsnaam HAL158 Fotografie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren