SGP Tweede Kamer bezoekt Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto SGP Hoeksche Waard

Op vrijdag 3 november bracht André Flach, nummer drie opde SGP-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen een bezoek aan de Hoeksche Waard, samen met een afvaardiging van de lokale fractie en de Statenfractie Zuid-Holland. Ze bezochten boerderijwinkel Zevenbergen en woonzorglocatie Herbergier in Piershil om vervolgens een kijkje te nemen bij basisschool Eben-Haëzer in Oud-Beijerland. Daarmee kwamen drie speerpunten van de SGP aan bod: opkomen voor agrarische familiebedrijven, zorg voor kwetsbaar leven en pal staan voor vrijheid van goed onderwijs.

De SGP draagt boeren en landbouwers vanouds een warm hart toe. Dat is zeker in deze tijd hard nodig volgens Flach: “Boeren hebben te nu maken met veel onzekerheid en daar kwam voor familie Zevenbergen nog de vrees voor de ziekte blauwtong bij schapen bovenop. Ik vind dat de overheid een sterker vangnet moet bieden om te zorgen dat deze sector kan blijven bestaan, ook in de Hoeksche Waard.”

Zorg voor kwetsbaar leven is een speerpunt van de SGP. Daarom was Flach erg aangesproken door de inzet in de Herbergier: “Het is prachtig om te zien hoe mensen met geheugenproblemen, zoals dementie, hier omringd worden met goede zorg. En het is belangrijk dat de deur altijd open staat voor familie en vrienden, zodat we ruimte bieden voor een zorgzame samenleving.”

Leerkracht Léanne Offerman van de Eben- Haëzerschool vertelt in het SGP-verkiezingsprogramma dat het onderwijs wel goede kaders kan gebruiken, maar geen keurslijf. Flach wilde daar met eigen oren meer over horen: “Als je de bevlogenheid van het personeel hoort om onderwijs te geven vanuit hun eigen overtuiging, kun je alleen maar warm voorstander zijn van vrijheid van onderwijs. Laat de landelijke overheid vooral zorgen dat de randvoorwaarden voor goed onderwijs op orde zijn: een aantrekkelijk beroep en bijvoorbeeld meer geld voor goede huisvesting.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren