ZBVH hard onderuit tegen Hekelingen (1-4)

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH thuis terecht verloren van een veel beter voetballend Hekelingen. Het spel van de thuisploeg was gelijk aan de weersomstandigheden met andere woorden ; bar en boos.

Wedstrijdverloop:

Ondanks de stromende regen kon er gespeeld worden op een prima bespeelbaar veld (complimenten aan de terreinknechten van ZBVH ) .

De thuisploeg leed veel balverlies en de normaal gesproken solide en waterdichte defensie was deze middag om in weertermen te spreken ; zo lek als een mandje.

Hekelingen daarentegen liet de bal veel beter rondgaan en was gebrand en gretig om van de laatste plaats af te komen, het was overigens aan niets te zien dat er tegen de rode lantaarndrager werd gespeeld deze middag.

Alleen aanvallend was wel te merken dat Hekelingen een spreekwoordelijk jasje heeft uitgedaan met het vertrek van Nick Koopal naar vv Hellevoetsluis .

ZBVH kon in de eerste helft niets creëren en bij rust stond het nog 0-0.

In de tweede helft  kwam de linksbenige  Jarno van der Heiden in het veld  in de hoop om de  Herculianen van  meer  aanvallende impulsen te voorzien.

Net na de thee  was er nog een fabelachtige redding van ZBVH doelman Yarno Teuling.  Een aanvaller van Hekelingen kwam alleen  op de doelman af echter deze vergiste zich in het uitgestoken been van Teuling ,   de safe van de doelman  deed denken aan de redding van  Iker Casillas in de WK finale van 2010  toen Arjan Robben alleen voor hem verscheen.

Kort na deze wereldredding kwam ZBVH nog wel op voorsprong een half uur voor tijd toen invaller Jarno van der Heiden  uitstekend de diepte in werd gestuurd door de wederom goed spelende linksback Mark Burger , van der Heiden schoof de bal keurig langs de keeper en tekende voor de 1-0.

Daarna was de koek op met de kletsnat geregende Zuid-Beijerlanders ,  de defensie leek meer en meer op een lekke regenpijp die de overvloedige regenval niet meer aan kon , er vielen grote gaten waardoor Hekelingen  binnen 7 minuten na de openingstreffer aan de leiding kon komen door 2 fouten achterin bij ZBVH genadeloos af te straffen.

Een kwartier voor tijd kreeg een speler van Hekelingen zijn tweede geel en werd   ZBVH tegen 10 man een laatste strohalm toegeworpen teneinde toch nog een puntje eruit slepen.

Maar de “ lekkende regenpijp”  bleek niet meer te repareren zodat Hekelingen ondanks een numerieke minderheid nog tweemaal in de slotfase een gaatje kon vinden en de  eindstand op 1-4 kon brengen.

Conclusie:

ZBVH zakt door dit verlies naar de gevarenzone en staat inmiddels op de 11e plek slechts 2 plaatsen boven de rode lantaarndrager SCO ‘63.

Komende week zullen de ‘’lekkages’’ gerepareerd moeten worden, aanstaande zaterdag is ZBVH vrij vanwege het oneven aantal teams in de competitie, maar 18 november wacht Rockanje , de kustbewoners wisten op 30 september  jongstleden maar liefst 5 keer  te scoren uit bij het sterke Zinkwegse Boys , het andere oranje won verrassend met 4-5.   Maar koppie omhoog Herculianen !   Jullie kunnen veel beter getuige het goede spel van nog maar 1 week geleden  uit bij Botlek, dus volgende wedstrijd nieuwe ronde nieuwe kansen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren