Foto’s werkzaamheden afgelopen weekend in de tunnelbuis Heinenoordtunnel op de A29 richting Bergen op Zoom.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto RWS
Afgelopen weekend  (vrijdag 3 november 22.00 uur tot maandag 6 november 05.00 uur) was de tunnelbuis richting Bergen op Zoom afgesloten. Ondanks het slechte weer, regen en wind, is er hard gewerkt.

Er zijn boven de tunnelmond aan de kant van Barendrecht lichtroosters aangebracht. En er zijn  binten aangebracht waar tijdens de volgende afsluiting nieuwe ventilatoren worden opgehangen. De oude ventilatoren, en bijvoorbeeld ook de oude camera’s en luidsprekers, blijven hangen en blijven nog in gebruik tot het einde van de renovatie. Hierdoor kan Rijkswaterstaat de tunnel open houden en hoeft deze dus niet maanden dicht.
Verder zijn onder andere verschillende installaties en systemen getest, is er nieuwe verlichting aangebracht, nieuwe luidsprekers en camera’s, zijn er nieuwe hulppostkasten geplaatst en buiten de tunnel zijn er werkzaamheden uitgevoerd voor de hoogtedetectie. Dit moet na de renovatie voorkomen dat te hoge voertuigen de tunnel beschadigen of vast komen te zitten.Afgelopen weekend zijn ook 2 zinkvoegen voorzien van een speciale wax. Tijdens eerdere afsluitingen hebben we de stalen strips aan de voorzijde schoongemaakt en behandeld tegen roesten. Aan de achterzijde zijn holle ruimtes met lucht waar het staal ook kan roesten. Deze ruimtes injecteren we met wax zodat er geen zuurstof meer bij kan en het roesten stopt.
Bekijk hieronder enkele foto’s van de werkzaamheden:

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren