Ook in de Hoeksche Waard schoven kinderen op verschillende basisscholen aan tafel voor een gezond ontbijt in de week van het Nationaal Schoolontbijt 2023

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Wethouder Robin Heij sloot aan bij de School met de Bijbel te Nieuw-Beijerland op donderdag 9 november en vanochtend ontbeet de wethouder in de klas bij School met de Bijbel te Goudswaard - Foto HW Actief

Vandaag is het de laatste dag van de week van het Nationaal Schoolontbijt (van 6 tot en met 10 november). Kinderen leerden de afgelopen dagen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Ook in de Hoeksche Waard schoven kinderen op verschillende basisscholen aan tafel voor een gezond ontbijt.   

Kinderen aan tafel met de wethouders

Wethouder Adriaan van der Wulp at dinsdag 7 november mee bij OBS De Eendragt in Zuid-Beijerland. Wethouder Paul Boogaard bezocht woensdag 8 november SBO Willem-Alexanderschool in Oud-Beijerland voor het Schoolontbijt. Donderdag 9 november schoof wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat bij RBS De Fontein in Puttershoek aan voor het ontbijt. Wethouder Robin Heij sloot aan bij de School met de Bijbel te Nieuw-Beijerland op donderdag 9 november en vanochtend ontbeet de wethouder in de klas bij School met de Bijbel te Goudswaard. Bij SOB het Pluspunt en Wereld op Noord schoof de Regisseur Gezondheid aan; als JOGG HW partner werken wij hier graag elk jaar aan mee, aldus Jessica de Geus werkzaam bij Hoeksche Waard Actief.   

Aandacht voor een goed ontbijt is harder nodig dan ooit.

Steeds meer kinderen gaan zonder ontbijt naar school. Door de stijgende prijzen van de boodschappen, is de verwachting dat dit er steeds meer worden. Juist omdat zij volop in de groei zijn is ontbijten extra belangrijk. Bij de deelnemende scholen was er naast het ontbijt, ook ruimte gemaakt voor een passende les over gezonde voeding. Zo werd er bijvoorbeeld op een school na afloop van het ontbijt een filmpje getoond waarin te zien was hoe brood gemaakt wordt. Samen eten is erg gezellig en leerzaam was de conclusie bij veel kinderen.

Samen maken we gezond gewoon!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren