Pauline’s Mixed Media Art exposeert in dienstencentrum ’t Weegje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Pauline van Roon toont tientallen werkstukken in 't Weegje. (Foto: Arie Pieters/kunstcommissie

In het ‘s-Gravendeelse dienstencentrum ’t Weegje is weer een nieuwe tentoonstelling ingericht. De laatste in de serie van dit jaar. Pauline van Roon uit buurdorp Strijen toont in de centrale hal en in de aangrenzende wandelgangen enkele tientallen fraaie werkstukken.

De Strijense kunstenares is voor het eerst te gast met haar werk in ’t Weegje. Een nieuw gezicht dus voor de ‘s-Gravendeelse kunstliefhebbers. Zij heeft overigens al wel op veel andere locaties in de Hoeksche Waard geëxposeerd. (Ondermeer in de voormalige gemeentehuizen van Strijen en Korendijk.) Pauline van Roon is een veelzijdig, autodidact kunstenares die geen uitdaging uit de weg gaat. Op achttienjarige leeftijd is zij begonnen met het beschilderen van allerlei voorwerpen in de toen bijzonder populaire stijl van de Hinderloper schilderkunst. Klompen, dienbladen, kolenkitten, melkbussen en nog veel meer attributen kwamen allemaal aan bod. Later heeft Pauline zich bezig gehouden met allerlei textiele werkvormen zoals haken, borduren en kleding naaien.

‘Mixed Media Art’

De laatste jaren heeft ze het schilderen weer opgepakt. Tegenwoordig maakt ze ”Mixed Media Art”, dat is het werken met verschillende materialen en technieken. Ondermeer met stempels, stencils, collages, het aanbrengen van structuur en natuurlijk schilderen met verschillende mediums. Ze werkt op doek, hout of MDF en maakt ook ‘Tyni Art’. Dat wil in de praktijk zeggen dat ze ook schildert op sjoelsteentjes en andere kleine voorwerpen. Tevens decoreert zij doosjes, fotolijstjes, flessen en vele andere voorwerpen. Pauline is dus niet alleen veelzijdig, maar ook heel creatief bezig. Haar expositie in ’t Weegje bestaat uit schilderijen op doek of panelen. De ingelijste schilderwerken zijn veelal op haar eigen handgeschepte papier vervaardigd. Deze werken zijn geïnspireerd door de natuur uit haar nabije omgeving. Ondermeer damherten komen regelmatig voorbij als ‘model’. Het werk van Pauline is tot en met Oud en nieuw te bezichtigen. Exposities in ’t Weegje kan men doordeweeks en op zaterdagen bezoeken. De toegang is uiteraard gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren