FC Binnenmaas wint weer nipt in de blessuretijd

8 Min Read
Foto Archief

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse LMO op het programma voor het elftal van Sander Fakkel. Na een indrukwekkende minuut stilte voor ons erelid, en helaas veel te vroeg overleden Cor Groeneveld, begon de Fakkel formatie zeer goed en energiek aan de wedstrijd.

Want na 30 seconden ging Rik Schouten al alleen op doelman Mark Smith af en rondde keurig af. Hij deed dit op het juiste moment, maar op aanraden van de bank van LMO, stak de grensrechter van LMO toch maar de vlag in de lucht. Scheidsrechter Ronald de Graaf gaf na de wedstrijd eerlijk toe dat op het moment van de diepe bal hij zijn stopwatch checkte of die ingedrukt was en zodoende zijn eigen waarneming niet helemaal correct kon zijn. Hierdoor nam hij het vlagsignaal over en ging het snelle openingsdoelpunt niet door. Maar FC Binnenmaas hield het goede spel vast en drukte LMO steeds verder terug. Een goede aanval over links kwam bij Jannick v.d. Laan terecht. Zijn voorzet was helaas net te scherp voor de inkomende Rik Schouten. Iets later was het weer Rik Schouten die aan het einde stond van een mooie aanval. De sterk spelende Sander de Heus bediende Rik in de zestien, maar zijn schot ging te gehaast over. Daarna kreeg LMO zijn enige kans van de eerste helft. Maar Tayfun Karaca kreeg na een voorzet vanaf links de bal niet langs doelman Thijs Botterhuis. Daarna was het FC Binnenmaas wat alsnog verdiend op voorsprong kwam. Jannick v.d. Laan stuurde Daan Leggedoor diep die het overzicht behield en Rik Schouten op de zestien aanspeelde. Rik bleef net als in minuut 1 koel en drukte koelbloedig af. Hierdoor werd het een terechte voorsprong voor de thuisploeg 1-0. Weer stond overigens de grensrechter onterecht te vlaggen, maar scheidsrechter De Graaf had het nu zelf gelukkig ook goed gezien en wees gedecideerd naar de middenstip. Helaas ging er na de openingsgoal zoveel mis, waardoor het overwicht verdween en het door het “lange halen gauw thuis” spel van LMO er een vechtwedstrijd ontstond wat alle kanten opging. FC Binnenmaas speelde slordig en maakte vaak verkeerde keuzes in zijn aanvalsspel. Wel hield het achterin de rijen gesloten en ging dus met een welverdiende kleine 1-0 voorsprong rusten.

Na rust bleef de zeer sterk spelende Charlie de Graaf met een gele kaart op zak achter in de kleedkamer. Voor hem kwam Steve van Puffelen in het veld. Maar zoals de eerste helft eindigde ging de tweede helft ook weer verder. LMO speelde met de harde wind in de rug steeds de lange bal waardoor het oppassen bleef achterin de defensie van de thuisclub. Maar ondanks het veel mindere spel als in de eerste helft kreeg FC Binnenmaas zeker wel goede kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. In minuut 50 was het, na een lage voorzet van Rik Schouten, Daan Leggedoor die de  opstuitende bal niet goed raakte en dus naast schoot. Zeven minuten later bediende Youri van Ruiven Rik Schouten. Maar zijn inzet ging helaas op de keeper in plaats van erlangs. Daarna was FC Binnenmaas het echt helemaal kwijt en LMO werd met hun opportunistische spel steeds gevaarlijker. Ook de verre inworpen van Angelo Lopes stichtten steeds meer gevaar. Gelukkig kon Thijs Botterhuis steeds redding brengen. Maar het bleek uitstel van executie.Een lange bal van achteruit schatte Steve van Puffelen verkeerd in en de bal bleef hierdoor onder hem liggen. Hierdoor moest hij de bal afschermen en deed dat ook goed maar kreeg een fikse duw in de rug. Helaas liet de scheidsrechter dit doorgaan en zodoende kon Ivan Somedo de Carvalho alleen op Thijs Botterhuis afgaan en maakte geen fout, 1-1. De paniek brak door dit tegendoelpunt helemaal uit bij FC Binnenmaas en LMO kreeg nu echt geloof in een nog beter resultaat. En daar kwam het ook heel dichtbij want een paar minuten later, na weer dom balverlies van FC Binnenmaas, passeerde de behendige aanvaller op rechts twee verdedigers van FC Binnenmaas en trok de de bal goed terug. Daar stond weer Ivan Semedo de Carvalho op de goede plek om de 1-2 aan te tekenen. Hierdoor moest trainer Sander Fakkel weer een andere list verzinnen om toch tot een beter resultaat te komen. De ingevallen Steve van Puffelen werd weer uit het elftal gehaald en ook Sidney Korver en Rik Schouten konden naar de kant. Voor hen kwamen Junior van Esch, Ricky Bokhoven en Kris van Efferen. Deze wissels hadden gelukkig wel het juiste effect en er kwam weer druk op het doel van LMO. Maar de klok tikte uiteraard ook door in het voordeel van LMO. Zij konden nu alleen nog maar tegenhouden en waar mogelijk het spel vertragen. Toch kwam er nog een gelijkmaker. Een lange bal werd door Daan Leggedoor met het hoofd verlengd. Bij de tweede paal stond Junior van Esch net als vorige week weer op de goede plaats om de gelijkmaker met een uitgeschoven been op het scorebord te zetten, 2-2. De goal viel letterlijk uit de lucht maar gaf het thuispubliek weer hoop op meer en moedigde de geel groenen nog maar eens aan voor een nog beter resultaat. Na goed doorzetten op de rechterkant van Ricky Bokhoven en Sander de Heus kwam de bal op de zestien bij Kris van Efferen terecht. Die controleerde de bal goed voor zichzelf en schoot met buitenkantje wreef de bal heerlijk in de kruising. Ook hier moest de ervaren keeper Mark Smith het antwoord op schuldig blijven en zodoende trok FC Binnenmaas net als vorige week de overwinning in blessuretijd naar zich toe, 3-2. Want in de minuten die daarna nog werden gespeeld kon LMO niet meer gevaarlijk worden en ging daardoor gefrustreerd richting de kleedkamer wat ook nog een reclamebord kostte.

Door de zwaarbevochten overwinning klom FC Binnenmaas naar de tweede plaats achter FC IJsselmonde wat vandaag weer knap van Slikkerveer wist te winnen. Volgende week staat er weer een onvervalste Hoekse Waardse derby op het programma en wel uit tegen v.v. Strijen. Zij waren vandaag vrij van competitie en konden dus met eigen ogen zien hoe FC Binnenmaas te bestrijden is. Voor de staf van FC Binnenmaas dus weer een mooie uitdaging ook hierop weer een goed plan voor te bereiden. De aftrap in Strijen zal zoals gebruikelijk om 14.30 uur zijn. Uiteraard hopen staf en spelers weer op de juiste steun van ons publiek.