‘s-Gravendeel en WCR in evenwicht

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
's-Gravendeel - WCR - Jurre de Ronde stopt penalty - Foto Sandra Barth

’s-Gravendeel heeft door de 1-1 tegen WCR nagelaten om de koppositie over te nemen. Het begon ietwat stroef aan beide kanten want het ging immers om de nummer één positie,

Daarom een wat voorzichtig begin. Het leverde echter wel in de beginfase een grote kans op voor ’s-Gravendeel.Met een uithaal vanaf net buiten het strafschopgebied werd WCR doelman Arjen Jongerius onder vuur genomen door Leon de Jong. Maar de ervaren doelman wist redding te brengen. Zo’n vier minuten nadat Jongerius redding bracht, wist ’s-Gravendeel wel op voorsprong te komen. Lorenzo van der Heijden wist van achteruit, Ryan Aarnoudse te bereiken aan de rechterflank. Aarnoudse draafde nog enkele meters door en bracht de bal voor. Levi Vugts spurtte naar de eerste paal en mikte de bal achter de WCR doelman, 1-0.

Maar na dit doelpunt vergat ’s-Gravendeel door te voetballen. Het gaf zodoende WCR de ruimte om kansen te creëren. En die kwamen er ook. ’s-Gravendeel doelman Jurre de Ronde redde knap na een uithaal van Jamie de Rek. Dezelfde De Rek werd nog geen minuut later door Daan van Son binnen de beruchte zestien ten val gebracht. Strafschop oordeelde arbiter De Lange. De Rek zelf ontfermde zich over de strafschop, maar zag zijn genomen strafschop knap gekeerde worden door Jurre de Ronde waardoor ’s-Gravendeel de voorsprong vast kon houden. De kans was zelfs aanwezig om de voorsprong te verruimen. Job van der Vorm schoot iets te gehaast op het doel en zag doelman Jongerius in de weg staan.Met de geboden ruimte van ’s-Gravendeel wist ook WCR geen gebruik te maken. Met name rechterspits De Rek hielp een paar kansen om zeep.

Niet lang in deel twee een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Koen Colijn speelde Levi Vugts op de rand van het strafschop gebied aan. De spits draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en haalde uit. Met een fraaie redding met de voet wist Jongerius een tegendoelpunt te voorkomen. De gasten uit Rhoon wisten toch binnen het uur op gelijke hoogte te komen. De over het hoofd geziene Darragh Zondervan wist de bal achter De Ronde te brengen.

’s-Gravendeel mocht van geluk spreken dat het vizier bij WCR niet op scherp stond. Want mogelijkheden om op voorsprong te komen, kreeg het wel degelijk. Doelman De Ronde was er mede verantwoordelijk voor, met wat fraaie reddingen, dat de 1-1 op het scorebord bleef staan.   Ook de lat was ’s-Gravendeel behulpzaam in de extra tijd, want met een fraaie krul mikte Robin Romijn op het aluminium. Hierna duurde het niet lang meer en kwam er deze middag geen winnaar uit de bus.

Volgende week gaat de reis naar Zwartewaal, Aanvang op het Zwartewaal-terrein is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Koen Colijn, Job v/d Vorm, Perrie Huisman (78steChiaro Krowinkel), Ryn Aarnoudse, Levi Vugts, Dustin Zomerhuis (44ste Luke Remijn)

Opstelling WCR:

Arjen Jongerius,Rick van Hengel (Jordy Boin), Randy Doolhoff, Roeland Vermeulen, Jay Smit, Daan van Frankfoort (Chenny Zimmerman), Diego Watson (Robin Romijn), Bas de Koning, Jamie de Rek, Lars Verwater, Darragh Zondervan (Wilson van Klooster)

Arbiter: Marco de Lange uit Rotterdam

Scoreverloop:

10de      1-0       Levi Vugts

54ste     1-1       Darragh Zondervan

Gele kaarten:

Ryan Aarnoudse, Levi Vugts, Daan van Son (’s-Gravendeel)

Roeland Vermeulen, Randy Doolhoff (WCR)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren