Zinkweg beslist het duel al in de eerste helft.

3 Min Read
Foto Ype

De ‘Zinkweg’ begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na 5 minuten moest de doelman van Zwartewaal toekijken hoe een kopbal via het ´houtwerk´ weer terugsprong het veld in. In de 14e minuut werd het toch 1-0 na goed voetbal scoorde Justin de Lange, alleen voor de keeper gezet met een fraaie steekpass. De Boys bleven aandringen, zoals in de 17e minuut toen schoot Rens Burgwal vanaf de rechterzijde net over het doel van keeper Ruben Verhagen van Zwartewaal. Aan de andere kant werd Zwartewaal amper gevaarlijk, op een kopbal net over het ZWB-doel na (in de 24e minuut). Direct daarna, in de 25e minuut, komt Simon van Rheeden vanaf de linker zijde voor zijn man, sneed naar binnen en maakte het keurig af: 2-0. En in de 30e minuut voorkwam de doelman van Zwartewaal, Ruben Verhagen, met een prachtige redding erger op een vlammende vrije schop van Simon van Rheeden. Zwartewaal probeerde wel wat terug te doen, zonder echt gevaarlijk te worden. Het was Zinkwegse Boys, dat in de 40e minuut de voorsprong vergrootte. Kevin Brasser scoorde op een werkelijke wonderschone voorzet van Niels Nederlof: 3-0.

In het begin van de tweede helft probeerden de bezoekers door feller spel nog iets terug te doen, maar meer dan wat matige schoten uit de tweede lijn kwamen ze aanvankelijk niet. Toch werd het 3-1 in de 67e minuut door een snelle uitbraak over links van Zwartewaal. Vanaf de goal van de bezoekers gingen deze beter voetballen en moest keeper Arne de Jong nog een paar keer excelleren in het Zinkweg doel. Maar ook de Zinkweg kreeg door de toename van de ruimte kansen. Lat en paal stonden een verdere uitbouw van de score in de weg. Toen in de 80e minuut een speler van Zwartewaal een rode kaart kreeg, leek de wedstrijd gespeeld. Toch bleven de Zwartewalers wanhopig op jacht naar de ‘Anschlusstreffer’, maar Zinkweg doelman Arne de Jong stond zijn mannetje. Vlak voor tijd kreeg Damon Tol nog een geweldige kans, maar wederom redde het ‘hout’ de ploeg uit Zwartewaal. Derhalve bleef het 3-1. Daar de concurrentie punten liet liggen
deed Zinkwegse Boys deze zaterdag goede zaken.

Conclusie: Zinkwegse Boys was vooral in de eerste helft beter dan Zwartewaal, dat in de tweede helft feller op de bal was, maar voetballend niet echt een vuist kon maken. ‘Man of the match’ bij ZWB: Justin de Lange, die op het middenveld heerste. Scheidsrechter, dhr. Pang, floot uitstekend.