Prima huiskamerbijeenkomst met Caroline Smeets en Astrid Butter

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Het was een mooie huiskamerbijeenkomst afgelopen september in Strijen. Eerst keken we met de gasten terug op de huiskamerbijeenkomst van 2022. Deze stond in het teken van de visie ‘Wonen, Welzijn en Zorg’. De gasten vonden het goed om te zien dat er zaken terug kwamen in de uitvoeringsagenda die als wens waren geuit in deze huiskamerbijeenkomst. En zagen hier ook concreet al zaken in gebeuren zoals in het programma ‘De Goede Nieuwe Tijd Hoeksche Waard’. Daarna werd overgegaan op het nieuwe thema ‘Hoe zie jij je omgeving’?

Met zijn allen kwamen we er achter dat we toch meer groen in de Hoeksche Waard willen zien. Dit in de vorm van meer bomen, bloemrijke, niet of meer zuinig gemaaide bermen, vergroende bedrijventerreinen en eetbaar groen in de wijk.  Daarnaast werd de wens geuit voor een beter openbaar vervoer en een betere toegankelijkheid van de openbare ruimtes. Want een goed bereikbare en groene omgeving is belangrijk voor gezondheid en welbevinden van alle inwoners.

Deze uitkomsten zijn samengevat en Vincent Rietvelt (raadslid GroenLinks) neemt ze weer mee om ze verder te brengen in de gemeentelijke politiek alwaar hij kan. Voor een nieuwe huiskamerbijeenkomst wordt als thema gezien jeugd of inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mocht u nog een thema idee hebben, geef dit aan via [email protected] en wie weet gaat de huiskamerbijeenkomst in 2024 hierover! 




Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren