Korbatjo pakt winst in Hoeksche derby tegen Oranje Zwart

Zaterdag 18 november stond de Hoeksche derby op het programma. Korbatjo 1 reisde af naar Mijnsheerenland voor de ontmoeting met Oranje-Zwart. Korbatjo 2 wist de punten niet mee terug te nemen uit Krimpen aan den IJssel, waar het verloor met 17-10 van KOAG.

Om 15:40 werd de wedstrijd ingefloten. Korbatjo opende sterk, waarbij Anne van Nes de korf in de eerste aanval wist te vinden. Door doelpunten van Ruby Vermaas en twee keer Alex de Reus stond Korbatjo snel op een voorsprong van 0-4. Oranje-Zwart deed wat terug door de 1-4 te maken, maar Korbatjo reageerde snel door goals van Chaïm Reedijk, Luuk de Ruiter en wederom Alex. Zo stond de hoofdmacht na het eerste kwartier op een ruime voorsprong van 1-7.

Het tweede kwart van de eerste helft liet daarentegen een heel ander wedstrijdbeeld zien. De aanvallen bij Korbatjo stoktenen liepen stroef, de ballen vielen niet meer. De thuisploeg voelde dit moment goed aan en profiteerde hiervan door viermaal achter elkaar te scoren, waardoor de stand kort voor rust 6-8 was. Door een strafworp van Alex de Reus werd de ruststand bepaald op 6-9.

Hoofdcoach Marcel le Pair was niet bepaald tevreden op de eerste helft en liet dit in een duidelijk praatje in de rust merken. Het moest duidelijk beter of er konden nog wel eens rare dingen gaan gebeuren in het Dorpshart in Mijnsheerenland.

Waar Mischa Coppens kort voor rust inviel voor ChaïmReedijk, was het Korbatjo dat na rust de rug rechtte en liet blijken dat er niks te halen viel voor Oranje-Zwart. Al snel werd de stand opgekrikt naar 6-14 door goals van Alex (2x), Ruby, Mischa Coppens, Luuk en uitblinkster Aranka van Veen. De thuisploeg deed nog wat terug door twee keer achterelkaar te scoren, maar Luuk en Alex staken daar een stokje voor en deden precies hetzelfde voor de hoofdmacht. Door een beter aanvallend laatste kwart van Korbatjo werd de overwinning nog meer glans gegeven en verscheen een fraaie eindstand van 10-22 op het scorebord, welke de krachtsverhouding tussen de ploegen goed weergaf.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programmategen ZKV uit Zuidland, aanvang 20.20 uur. Daarvoor speelt Korbatjo 2 om 19.10 uur tegen RWA 4. Kom laat je horen!!!

Doelpuntenmakers: Alex de Reus (8x), Ruby Vermaas & Luuk de Ruiter (beide 3x), Aranka van Veen & Anne van Nes & Mischa Coppens (allen 2x), Carlo van Veen & ChaïmReedijk (beiden 1x)