Zinkwegse boys pakt koppositie.

3 Min Read

De wedstrijd op het echte gras bij GHVV’13 was amper drie minuten oud toen de bezoekers ietwat gelukkig op voorsprong kwamen. Een schot van Timo van Bennekom ging via een been van een GHVV-er over doelman Davey Bouman van GHVV’13 het doel in. 0-1.

Hierdoor waren de gastheren gedwongen de aanval te kiezen, hetgeen door de omstandigheden, veel wind tegen en een door de regen moeilijk te bespelen gladde grasmat, bemoeilijkt werd. Zinkwegse Boys kreeg hierdoor ook meer ruimte en daardoor kansen, zoals in de 12e minuut, toen een kopbal van Simon van Rheeden van de GHVV’13-doellijn werd gekopt. Aan de andere kant was er een kans voor GHVV’13, in de 19e minuut, maar de inzet miste kracht door het op het laatste moment ingrijpen door laatste man bij Zinkwegse Boys, Mart van der Meijde. Er volgde een rommelige fase, waarin slordigheden aan weerskanten de wedstrijd minder aantrekkelijk was voor het, ondanks het barre weer toch aanwezige publiek. GHVV’13 probeerde door veel druk op de bal het initiatief naar zich toe te trekken, maar kon geen echte vuist maken. Bovendien bleek de keeper van Zinkwegse Boys,  Arne de Jong, een solide sluitpost, hetgeen bleek uit een aantal sterke reddingen, zoals in de 38e en 39e minuut, waardoor er vóór de rust geen wijziging in de stand kwam.

In de tweede helft werd het veld door de aanhoudende regen steeds slechter. Dit leverde veel glijpartijen en foute passes op. In de 63e minuut kreeg een speler van GHVV’13 een rode kaart, omdat hij de doorgebroken Zinkwegse Boysspeler Kevin Brasser neerhaalde. Dit bleek cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd, want de man-meer-situatie werd al twee minuten later verzilverd door Kevin Brasser, die de bal uit een corner meedogenloos binnenkopte: 0-2 En tot overmaat van ramp voor de thuisploeg maakte Zinkwegse Boys-spits Simon van Rheeden er in de 76e minuut nog 0-3 van. Hij rondde, alleen voor de doelman, foutloos af. Conclusie: Vooral door de slechte omstandigheden matige wedstrijd  waarin de meest voetballende ploeg gewoon verdiend won. Trainer Peter van Dam bereikte met zijn Zinkwegse Boys door deze winst en het puntenverlies van de concurrentie de koppositie in de 4e klasse F (west2). Een compliment waard! ‘Man of the match’ aan de kant van Zinkwegse boys: Timo van Bennekom, die het beste met de omstandigheden wist om te gaan. Scheidsrechter David van Dis floot een degelijke wedstrijd.