Langer veilig onderdak voor Oekraïense vluchtelingen in bestaande opvanglocaties in Strijen en Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De opvang in Strijen naast het oude gemeentehuis waar ook opvang is. - Foto Gemeente HW

In de voormalige gemeentehuizen in Piershil en Strijen worden ongeveer 265 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. En in de woonunits op het terrein naast de opvanglocatie in Strijen wonen 100 Oekraïners. Vanaf het begin is de opvang in beide dorpen goed en harmonieus verlopen. Het college is van plan om deze bestaande opvanglocaties in ieder geval open te laten blijven tot eind 2024. Zo bieden wij de huidige en nieuwe bewoners langer een veilig onderdak.

De gemeente is in beginsel van plan de periode voor opvang ook na die tijd te verlengen, wanneer de oorlog voortduurt en opvang nodig blijft. Uiterlijk in december neemt het college een besluit over de verlenging van de opvang tot en met eind 2024. Het college informeert de gemeenteraad over het voornemen om de opvang te verlengen. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief Opvang Oekraïne via de pagina Nieuwsbrieven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren