Stemmen op Het Driespan tijdens Driespanverkiezingen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op woensdag 22 november kan niet alleen landelijk, maar ook op Het Driespan in Puttershoek het rode stempotlood en de stempas tevoorschijn worden gehaald.

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Plusgroep namelijk gewerkt aan het project ‘verkiezingen’. Ze hebben eerst veel geleerd over de Tweede Kamer, de politieke partijen en het houden van verkiezingen. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met verschillende politieke standpunten en hebben ze partijen gevormd met medeleerlingen. Binnen elke partij is er flink gediscussieerd over het partijprogramma. Wat vinden ze nou echt belangrijk? Wat zijn hun idealen? Welke naam krijgt hun partij en wat is hun slogan?

Uiteraard moest er daarna campagne worden gevoerd. Een verkiezingsposter, een presentatie in de klassen… alles om zoveel mogelijk stemmen te krijgen voor hun partij.

Vandaag was het de dag van de ‘echte’ Driespanverkiezingen 2023. De leerlingen van de groepen 7 en 8 zijn met hun stempas naar ons stembureau gekomen en hebben hun stem uitgebracht op één van de vier opgerichte politieke partijen. Na het sluiten van de stembussen worden alle stemmen geteld en wordt de winnende partij bekendgemaakt.

Verkiezingen zijn niet helemaal nieuw op Het Driespan. Elk jaar zijn ook verkiezingen voor de leerlingen van de groepen 6 t/m 8 voor de leerlingenraad. Deze verkiezingen draaien dan vooral om welke leerling de klas vertegenwoordigt tijdens vergaderingen van de leerlingenraad, waarin belangrijke schoolzaken worden besproken. De verkiezingen van vandaag draaien vooral om belangrijke landelijke thema’s van de door leerlingen opgerichte politieke partijen. En er viel heel wat te kiezen tijdens de Driespanverkiezingen van 2023.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren