Felicitaties voor diamanten bruidspaar Doolaar-Van Essen uit Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Felicitaties voor diamanten bruidspaar Doolaar-Van Essen uit Puttershoek - Foto Jeffrey Groeneweg Qphoto

Op 8 november waren meneer M. Doolaar (88) en mevrouw A.H. Doolaar-Van Essen (83) 60 jaar getrouwd. Wethouder Adriaan van der Wulp feliciteerde ze donderdag 23 november namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Theo is geboren in Geervliet en Adrie in Puttershoek. Ze hebben elkaar leren kennen in Puttershoek. “Gewoon op straat, zo ging dat vroeger. Toen konden we niet appen”, zegt Theo. Na 2 jaar verkering zijn zij getrouwd en gaan samenwonen. Na hun trouwerij moest Theo gelijk alweer richting Dronten voor zijn werk om te ploegen in de kost. Hij kwam dan in de weekenden naar huis.

Theo en Adrie zijn geen van beiden stilzitters. Adrie was altijd heel creatief. Naaien, breien en schilderen. Kapotte kleren waren voor haar geen probleem. Theo heeft vroeger gejudood en had altijd dieren waarmee hij druk was. Totdat hij door een schouderblessure zijn varkens weg moest doen. Later, in 1975, is hij schapen en pony’s gaan houden.

Samen heeft het stel 3 zoons en 3 kleinkinderen. Kleindochter Naomi Doolaar heeft de tekst voor het 60-jarige huwelijk van haar opa en oma opgesteld.

Onafscheidelijk van elkaar

Sinds 2 jaar woont Adrie in ‘t Huys te Hoecke, op loopafstand van Theo. Dat ze niet meer samenwonen betekent niet dat ze hun dagen apart doorbrengen. Theo loopt 2 keer per dag heen en weer en brengt dan zijn tijd door bij zijn vrouw. Ze zijn onafscheidelijk van elkaar!

Het geheim van een goed huwelijk? “Alles voor elkaar over hebben. Dat is het hele eiereneten. In voor- en tegenspoed.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren