Felicitaties voor diamanten echtpaar Verbaas-den Hartog uit ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Echtpaar Verbaas-den Hartog samen met Wethouder van der Wulp - Foto: Jeffrey Groeneweg (Qphoto).

Op 27 november zijn meneer D.H. Verbaas en mevrouw T. Verbaas-den Hartog 60 jaar getrouwd. Wethouder Adriaan van der Wulp feliciteerde ze vanochtend namens het gemeentebestuur alvast met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket mee. Dat kwam goed uit, want mevrouw is gek op bloemen en heeft altijd bloemen staan.

Meneer en mevrouw zijn geboren en getogen in ’s-Gravendeel. Ze hebben elkaar op een doordeweekse dag ontmoet bij de tandarts. Vervolgens kwamen ze elkaar op een zaterdagavond tegen tijdens een rondje langs de Kreek. Een mooie herinnering is dat zij van hem een ijsje van 5 cent kreeg.

Ze zijn jong getrouwd: meneer was 18 en mevrouw 17. In het begin hebben ze een half jaar bij haar ouders ingewoond. Daarna kregen ze een huis aangeboden. Dat kostte in die tijd ƒ 2,50 per week. Ze zijn altijd in ’s-Gravendeel blijven wonen.

Genieten van de dagelijkse dingen

Terugkijkend op hun leven vinden ze dat ze het goed hebben gehad. Het echtpaar geniet van de dagelijkse dingen en waardeert alles heel erg. Zo hebben ze 35 jaar in Oostenrijk gekampeerd met de caravan. Vorig jaar hebben ze daar een punt achter gezet, omdat de reis te zwaar werd. ’s Winters gingen ze graag naar Tenerife. Toen ze laatst met de kinderen hoogte- en dieptepunten ophaalden, werd Tenerife genoemd als een van de hoogtepunten.

Meneer is begonnen als heier, op een heistelling. Hij heeft zich opgewerkt tot machinist, uitvoerder, en hoofd-uitvoerder. Door zijn werk was hij vaak van huis, soms zelfs hele weken en ook naar het buitenland (waaronder Saudi-Arabië). Dat was niet altijd leuk met 3 kinderen, maar ze plukken er nu nog de vruchten van. Mevrouw heeft altijd voor de kinderen gezorgd.

Supertrots op het gezin
Het echtpaar heeft 2 zoons en 1 dochter, 3 kleinzoons en sinds mei een achterkleinzoon. Ze zijn supertrots op het hele gezin en zijn heel close met de familie.

Meneer biljart graag. Dat doet hij nog steeds 3 keer in de week bij Seniorenbond ASG. Samen wandelen ze graag. Dat doen ze ook met andere senioren die zijn aangesloten bij ASG. Verder fietsen ze met veel plezier. Mevrouw puzzelt graag, zoals legpuzzels en sudoku.

Hulp bij sorteren en bezorgen kerstkaarten voor Roparun
Al 23 jaar helpt echtpaar Verbaas met het sorteren en laten bezorgen van kerstkaarten voor de Stichting Roparun. In december kunnen kerstkaarten worden ingeleverd in door de Hoeksche Waard verspreide postbakken. Vervolgens bezorgen Roparunners de kaarten voor een bepaald bedrag. De opbrengsten gaan altijd naar een goed doel dat aanvullende zorg biedt voor mensen met kanker. Mevrouw zegt daarover: “Het is heel wat op onze leeftijd, maar het is voor het goede doel!”

Het geheim van een goed huwelijk vinden ze geven en nemen en elkaar wat gunnen. “Anders waren we nooit zover gekomen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren