SHO speelt gelijk bij BVCB

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
Foto': Ronald Kroos BVCB
Met de uitwedstrijd tegen BVCB weet je vooraf al dat het een pittige klus gaat worden maar evengoed dat je als SHO zijnde niet met lege handen naar huis hoeft want nog nooit werd aan (of op) het Sporthoekpad in Bergschenhoek verloren. Drie-en-vijftig weken geleden stond de wedstrijd ook op het programma, eindigde het in 1-1 en het SHO doelpunt werd door Assad el Harti in het doel gefrommeld.
Eén wijziging bij SHO, de afwezige Bart van Eck werd vervangen door Dedier Bos. Net als vorige keer bij BVCB was het voor de toeschouwers weer blauwbekken en het was dit keer ook bepaald niet anderhalf uur droog. Het gemis van de afgebrande kantine liet zich daardoor extra voelen.

Op de door de regen gladde naar verder goed te bespelen grasmat begon de thuisclub sterk en SHO ontsnapte een paar keer miraculeus aan een achterstand. Aanvallend moest het hoofdzakelijk van Dedier Bos komen maar hij kwam ook nauwelijks de zestienmeter in. Toen het een keer wel lukte verdween het schot van Bos voorlangs het doel. Robin Winkels was op dat moment al met knieklachten naar de kant gegaan en vervangen door de weer herstelde Luc Rozendaal.Na ruim een half uur raakte BVCB ook de lat van Niels Steehouwers heiligdom, maar daarna brak even de zon door en dat bleek een ruggensteuntje voor SHO. Er werden zowaar twee hoekschoppen afgedwongen en doelman Van Ewijk moest ook een paar keer in actie komen. Minder dan tien minuten voor de rust keerde de sluitpost een harde inzet van Jesse Vermaat met de voet waarna de rebound via Kevin Angel bij Jesper Troost kwam die Van Ewijk het nakijken gaf: 0-1. Na de pauze kwam SHO beter voor de dag en dat leverde na tien minuten wederom een treffer op. Een hoge bal van Jesper Troost werd door Tim de Pender bij de tweede paal binnengewerkt: 0-2. Na verdubbeling van de voorsprong ging Dedier Bos er lichtgeblesseerd vanaf, Yur Snoek werd zijn vervanger.

Ook bij de thuisclub werd gewisseld, Rob Vrijenhoek en Ricoberto Luijando kwamen binnen de lijnen wat zich in de slotfase zou uitbetalen.
De jarige Stevie Soares (32) kwam Kevin Angel aflosen, maar het lukte hem niet om – net als Kevin vorige week – zijn verjaardag op te sieren met een doelpunt.
SHO bleef de bovenliggende partij en bij de BVCB’se mogelijkheden stond het vizier verre van scherp. Net toen het er op ging lijken dat SHO de buit binnen had kreeg de thuisclub de aan Beijerlandse kant niet meer verwachte aansluiting, Rob Vrijenhoek werkte de bal in het doel: 1-2.
In de slotfase kreeg SHO nog wat mogelijkheden om de boel op slot te gooien maar daar werkte Van Ewijk niet aan mee. Zo ongeveer bij het bereiken van de negentig minuten werd er gerommeld bij de cornervlag van BVCB om enerzijds te proberen en anderzijds te voorkomen dat het een hoekschop zou worden. De thuisclub won ‘de slag bij de vlag’ en brak razendsnel uit langs de linkerzijlijn en omdat heel SHO aanvallend stond lag er een zee van ruimte en kon Ricoberto Luijando de gevierde man worden bij de thuisclub: 2-2. De twee invallers bleken dus goud waard voor de gastheren.
De puntendeling voelde voor SHO als een nederlaag en is dat – met het morsen van twee dure punten met de finish al in zicht – in feite ook.Inmiddels lijkt SHO een abonnement te hebben op 2-2, het was al de vierde keer waarvan driemaal op vreemde bodem.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Dedier Bos.
Wissels:
27’ Luc Rozendaal voor Robin Winkels
57’ Yur Snoek voor Dedier Bos
73’ Stevie Soares voor Kevin Angel
Doelpunten:
38′ 0-1 Jesper Troost
55’ 0-2 Tim de Pender
86’ 1-2 Rob Vrijenhoek
90’ 2-2 Ricoberto Luijando
Scheidsrechter Giovanni Jaggan had gele kaarten voor Ferdinand Römelingh en Jeroen Eikelenboom van SHO en Michael de Rooy, Rob Vrijenhoek en Sten van Dijk van BVCB.
02-12-2023 SHO – Terneuzense Boys
Zaterdag gaat SHO van start met een serie van drie thuiswedstrijden om het jaar mee af te sluiten. Als eerste is Terneuzense Boys te gast. Het is de derde keer dat de Zeeuwen naar Oud-Beijeralnd komen. Twee seizoenen geleden werd het 1-5 en vorige keer won SHO met 1-0. Aanvang 15.00 uur.
Volgende week, zaterdag 9 december, speelt SHO thuis tegen Sliedrecht, aanvang 15.00 uur en op 16 december wordt het restant tegen NSVV gespeeld, aanvang 14.15 uur.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren