Zinkwegse Boys wint van Abbenbroek

Koploper Zinkwegse Boys moest thuis tegen het als achtste geklasseerde Abbenbroek haar positie op de ranglijst verdedigen. Op papier zou dit geen probleem mogen zijn. De harde wind dwars op het veld zou mogelijk wel een handicap voor goed voetbal zijn.

Het fysiek sterke Abbenbroek zette snel druk op de defensie van Zinkwegse Boys. De thuisploeg trok met goed combinatievoetbal steeds meer het initiatief naar zich toe. Abbenbroek trachtte wel via de flanken wel op de counter gevaarlijk te worden, maar de laatste linie van Zinkwegse Boys was alert. In de 25e minuut kreeg Zinkwegse Boys een penalty, omdat de keeper Marnix de Koning van Zinkwegse Boys onreglementair stuitte op zijn weg richting doel. Dit buitenkansje werd door Simon van Rheeden foutloos binnengeschoten: 1-0.

Daarna kregen de Oud-Beijerlanders steeds meer kansen, zoals in de 36e minuut, toen een inzet van dichtbij net naast ging. In de 42e minuut werd het betere spel beloond met een doelpunt. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Abbenbroek scoorde Justin de Lange na een fraaie actie van Simon van Rheeden
over links: 2-0. Na de rust probeerde Abbenbroek nog wat terug te doen, maar Zinkwegse Boys bleef geconcentreerd voetballen.

In de 52e minuut was er een offensief van Abbenbroek, waaruit twee corners kwamen, maar echte kansen leverde dat niet op. Aan de andere kant kreeg Zinkwegse Boys wel goede kansen, maar de goalie van Abbenbroek, Dennis Vermeer, redde goed op een inzet van Marnix de Koning. Maar in de 72e minuut was het wel raak: Kevin Brasser rondde na goed wegdraaien beheerst af met een bekeken schuiver in de rechter hoek.

In de 76e minuut was het bijna weer raak: een slim schot van Simon van Rheeden ging echter net over het Abbenbroek-doel. En in de 80e minuut schoot Kevin Brasser net over, en in de 83e minuut net naast de goal. In de 85e minuut was het wel raak: Simon van Rheeden draaide fraai weg en haalde vernietigend uit: 4-0. In de slotfase, 89e minuut wist Abbenbroek toch nog te scoren, waarmee de eindstand werd bepaald: 4-1.