OSV buigt voor SVS

OSV Oud-Beijerland is er op sportcomplex “Olympia” niet in geslaagd de punten in huis te houden. De All4Logic-formatie van trainer Peter van Gestel zag de bezoekers, na een 1-1 ruststand, met een 1-3 overwinning vertrekken.

De toch al zo door blessures geplaagde thuisploeg zag vanmiddag al na enkele minuten Yaimo van Gestel uitvallen met een ernstige hoofdblessure en moest derhalve al snel in de wedstrijd enkele omzettingen doen. Desondanks bood het thuisteam SVS, het team van trainer Ron Luijten, in de eerste helft goed partij. Het kwam in de 16e min. zelfs op voorsprong door een rake kopbal van Renzo Dolk uit een hoekschop van Mounir Battouh: 1-0. Echte doelkansen waren er in het verdere verloop van de eerste helft voor beide doelen echter niet of nauwelijks  te noteren. In de extra 10 minuten blessuretijd wisten de bezoekers evenwel nog te scoren. Uit een lage voorzet van Daan ter Heide was het de vrijstaande Silvio van Gelderen die bij de tweede paal doel trof: 1-1.
In de tweede helft kwamen de bezoekers alerter uit de kleedkamer en namen in de 56e min. ook de leiding. Het was Jessie Oostrum die een een-twee opzette en ook op beheerste wijze de bal achter OSV-doelman Donovan Levestone wist te schieten: 1-2. Kort hierna was het opnieuw raak. Dit keer was het de net ingevallen Gino Engelbrecht, die na een terug gekopte voorzet van dichtbij met een volley voor de 1-3 tekende. Toen de thuisploeg kort hierna ook nog eens met een man minder verder moest was ook het uitzicht op een gelijkspel uit beeld verdwenen. Een afstandsschot van Renzo Dolk had nog een beter lot verdiend, maar verdween naast het doel van SVS-doelman Patrick Nieuwerf. Ondanks de nederlaag kon de thuisploeg ook deze middag weer voldoende inzet laten zien.
Ook Wouter Schrijver mocht vanmiddag zijn debuut maken in het eerste elftal.

Voor de laatste wedstrijd vóór de winterstop zal OSV op zaterdag 9 december a.s. Strijen op sportcomplex “Olympia” ontvangen, dat thuis met 1-2 verloor van Zwarte Pijl. SVS ziet Slikkerveer op bezoek komen, dat vrij was van competitieverplichtingen. Koploper FC Binnenmaas, dat met 2-0 won van Overmaas, gaat op bezoek bij FC IJsselmonde, dat met 1-0 het onderspit delfde bij LMO. Overmaas ziet Zwarte Pijl op bezoek komen. Lekkerkerk ziet, na de 2-0 nederlaag bij de nieuwe runner-up CKC, SSS op bezoek komen, dat thuis met 5-3 te sterk was voor SV Charlois.
Op zaterdag 20 januari 2024 is CKC dan weer te gast op sportcomplex “Olympia” aan de Langeweg voor de hervatting van de competitie.

OSV Oud-Beijerland – SVS 1-3 (1-1): 16. Renzo Dolk 1-0; 45+7. Silvio van Gelderen 1-1; 56. Jessie Oostrum 1-2; 61. Gino Engelbracht 1-3.