Zinkweg wint op karakter.

De wedstrijd, gespeeld in winterse temperatuur, was belangrijk vanwege de stand op de ranglijst. De Oud-Beijerlanders stonden bovenaan, op slechts 1 punt op de hielen gezeten door s’Gravendeel. Derhalve diende er geen puntverlies te worden geleden tegen het op eigen veld altijd sterke Rijnmond Hoogvliet Sport.

Daarvan bewust drongen de bezoekers de gastheren direct vanaf de aftrap terug, hetgeen in de 2e minuut al resulteerde in een kans, maar dat eerste schot trof net geen doel. In de beginfase was ZWB duidelijk de betere ploeg. Desondanks kreeg Rijnmond Hoogvliet in de 15e minuut  een kansje, maar de inzet miste kracht. Het was duidelijk, dat het  oppassen bleef voor de bezoekers, want de Hoogvlieters waren razendsnel in de counter, terwijl Zinkwegse Boys steeds naar een voetballende oplossing zocht. Zinkwegse Boys wilde duidelijk niet extreem opportunistisch spelen, gezien deze dreiging.  Zinkwegse Boys kreeg zelfs de beste kansen, zoals uit een vrije trap: Simon van Rheeden kopte nog net over het doel in de 28e minuut. Niet lang daarna moest de solide doelman Arne de Jong van Zinkwegse Boys echter toch ingrijpen op een gevaarlijke situatie aan de andere kant. In de 37e minuut redde de doelman van Rijnmond Hoogvliet Sport op zijn beurt nog schitterend op een vrije schop van Simon van Rheeden, maar in de 41e minuut was het wel raak voor de Zinkwegschutter. En hoe! Vanaf zo’n 25 meter knalde hij het leer schitterend in de kruising, via de onderkant van de lat: 0-1 Dat was ook de ruststand. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Rijnmond Hoogvliet kreeg wel wat kansen, maar goed keeperswerk aan Zinkwegse Boys-zijde (Arne de Jong) en een onzuiver vizier aan Rijnmond Hoogvliet Sport-zijde zorgde ervoor, dat echt gevaar uitbleef. In de 65e minuut kreeg Rijnmond Hoogvliet nog een kans door een vrije schop net buiten de zestien, maar de bal smoorde in de muur. In de 75e minuut verzuimde Simon van Rheeden vrij voor het doel te scoren. Hij koos voor een voorzet, welke door de verdediging van Rijnmond Hoogvliet net voor de aanstormende Justin de Lange kon worden weggeschoten. Zo kregen de Oud-Beijerlanders zeker kansen, maar het afronden wilde niet lukken, waardoor het  ‘billenknijpen’ bleef voor de als altijd in groten getale meegereisde hondstrouwe Zinkwegse Boys-supporters, die de kou hadden getrotseerd om uiteindelijk de 0-1 van ‘hun’ jongens te vieren! En deze ‘harde kern’ verdiende het… Scheidsrechter Dhr. Martins floot een goede partij.