Hoppenbrouwers Barendrecht biedt met uitbreiding elektrotechniek nieuwe kansen voor technische jeugd 

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Barendrecht – Hoppenbrouwers Barendrecht breidt haar dienstverlening uit met elektrotechniek. Hiermee realiseert de vestiging de doelstelling van begin dit jaar. De vestiging van de landelijk dekkende technische dienstverlener richtte zich voorheen exclusief op industriële automatisering en biedt vanaf 2024 eveneens elektrotechnische oplossingen aan voor de utiliteitsbouwmarkt. Hiermee vergroot zij niet alleen haar technische expertise, maar opent ze ook nieuwe kansen voor technische jeugd die een technische opleiding volgen of dit van plan zijn. 

Het nieuwe elektrotechnische team opent de deur voor jeugd in de technische richting, die vanwege hun minderjarige leeftijd nog niet toegelaten worden op industriële werklocaties. Ronnie van Haperen, vestigingsleider van Hoppenbrouwers Barendrecht, vertelt: “We kunnen deze leerlingen wel inzetten op de bouwplaats waar we aan de slag gaan met elektrotechniek. Op deze manier laten we hen de techniek van dichtbij ervaren, waardoor we jonge technische talenten effectiever kunnen begeleiden en betrekken in projecten. Daarnaast leiden we hen op binnen onze eigen praktijkschool, waarmee we de brug tussen onderwijs en praktijk versterken. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan het opleiden van de volgende generatie vakmensen.”

Meer lokaal aanwezig
De toevoeging van elektrotechniek draagt bij aan de lokale verankering van de vestiging. Maurits Bokhout, projectleider van het nieuwe elektrotechniek-team bij Hoppenbrouwers, benadrukt het strategische belang van deze ontwikkeling: “Met elektrotechniek in onze dienstverlening vergroten we onze veelzijdigheid en kunnen we flexibel inspelen op de groeiende lokale vraag naar elektrotechnische oplossingen. We zijn dan niet langer afhankelijk van ondersteuning van collega’s van andere vestigingen; we doen het dan zelf! Op deze manier staan we dichter bij onze klanten en mensen.”

Eigen praktijkschool en HEC
Hoppenbrouwers Barendrecht is een ambitieuze vestiging die bouwt aan de toekomst. De vestiging telt momenteel 30 medewerkers en wil de komende jaren haar medewerkersbestand verdubbelen. In 2022 opende zij een eigen praktijkschool. Hier krijgen bbl-leerlingen een keer per week les van een Hoppenbrouwers praktijkbegeleider. Met de toevoeging van elektrotechniek, komen er drie nieuwe opleidingsplekken bij. De vestiging beschikt ook over een Hoppenbrouwers Experience Center (HEC); een plek waar met name studenten van technische hbo-opleidingen de ruimte en vrijheid krijgen om te experimenteren met techniek. Van Haperen: “De jeugd heeft de toekomst. Als leerwerkbedrijf willen wij een plek bieden aan de technische jeugd en hen begeleiden in de wereld van techniek. Daarom zijn we aanwezig op plekken waar de jeugd komt en investeren we continu in onze relatie met scholen. ”

Over Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit meer dan 20 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. Met een cruciale rol in de energietransitie en de wereld van digitalisering realiseert het bedrijf projecten gericht op duurzame energieopwekking, energiemanagement, optimalisatie van het energieverbruik. Daarnaast implementeert Hoppenbrouwers dagelijks slimme gebouwtechnologie en geïntegreerde automatiseringssystemen. De bijna 1850 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met hun passie voor techniek helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren