Overtuigende overwinning voor ‘s-Gravendeel op Rijnmond Hoogvliet Sport

5 Min Read
Foto Sandra Barth

’s-Gravendeel heeft het thuispubliek kunnen vermaken met een klinkende 6-2 overwinning op Rijnmond HS. Het leek er in de beginfase even niet op dat er weer lustig op los gescoord zou worden. ’s-Gravendeel kon geen opening vinden om door de verdediging van Rijnmond HS te dringen. De eerste kans was vroeg in de wedstrijd voor de gasten. Jochem Vlemmings wist Kian Kroep te bereiken, maar die stuitte op doelman Jurre de Ronde.

Toch wist Rijnmond HS wel de score te openen. De verantwoordelijke speler was Julius Rosa. Maar lang wist Rijnmond HS niet van de voorsprong te genieten. ’s-Gravendeel wist drie minuten hierna alweer op gelijke hoogte te komen, middels Zoey Hoogwerf, 1-1.En de aanvallende middenvelder was niet lang hierna weer productief. Levi Vugts zette aan de rechterflank Ryan Aarnoudse aan het werk, die de bal voorslingerde waarna Hoogwerf ’s-Gravendeel op 2-1 zette.In blessuretijd van deel één kreeg Rijnmond HS nog een behoorlijke kans. Maar Jochem Flemmings kon de bal niet langs Jurre de Ronde krijgen omdat die met de voet redde.

Vlak na de theepauze werd ’s-Gravendeel verblijdt met een strafschop. Levi Vugts werd binnen het zestienmetergebied gevloerd en de correct leidende arbiter Van Hoeven oordeelde dat het foutief gebeurde, dus strafschop. Nu geldt er een klein ongeschreven voetbalwetje dat een gevloerde speler zelf de strafschop niet dient te nemen. Maar Vugts ontfermde zich zelf wel over de strafschop en wist inderdaad de bal niet tussen de palen te mikken.

Nog nabalend van de gemiste strafschop, mazzelde ’s-Gravendeel kort hierna dat Julius Rose hard in het zijnet schoot. ’s-Gravendeel wist leuk combinerend wat vaker voor doelman Bjorn Berg te verschijnen. En zo geschiedde het dat ’s-Gravendeel via Ryan Aarnoudse met een fijn schot op 3-1 kwam.

En ’s-Gravendeel kreeg kansen te over. Job van der Vorm wist met een indraaiende bal voor te brengen, maar de geplaatste kopbal van Zoey Hoogwerf werd knap verwerkt door doelman Berg.

Met nog twintig minuten op de klok liep ’s-Gravendeel verder uit. Luke Remijn frommelde zich de zestien binnen, haalde fraai uit en verraste min of meer doelman Berg, 4-1.

Levi Vugts was deze middag dan toch trefzeker en mocht de 5-1 voor zijn rekening nemen, nadat de bal van de linkerflank werd voorgegeven. ’s-Gravendeel kreeg kansen te over om verder weg te lopen. In de achtenzeventigste minuut was het verdediger Lorenzo van der Heijden die vanuit een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg. Hij bedacht zich geen moment en werkte de bal achter de Rijnmond HS doelman, 6-1.

In de slotfase was men bij ’s-Gravendeel niet zo scherp meer en wist zelf niet meer te scoren. De ploeg uit Hoogvliet wist de marge nog enigszins te verkleinen. Met een ver afstandschot wist David Versluis de 6-2 eindstand op het scorebord te brengen. Met weinig extra tijd werden hierna de ‘warme’ kleedkamers opgezocht.

Volgende week voor ’s-Gravendeel een uitwedstrijd, dan de inhaalwedstrijd tegen OHVV en tevens de laatste competitiewedstrijd in 2023. Aanvangstijd in Oudenhoorn is 14.30 uur

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Luke Remijn, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Koen Colijn, Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf (80steLeonard vn Maaren), Ryan Aarnoudse, Levi Vugts, Dejan Bislimi (76ste Perrie Huisman