SHO wint van Sliedrecht

6 Min Read
Foto A. Troeleman
De thuiswedstrijd tegen Sliedrecht had eigenlijk het slotstuk van het competitiejaar 2023 moeten zijn, maar zoals bekend krijgen we volgende week nog een ‘toetje’ als de resterende 62 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen NSVV zullen worden uitgespeeld. De enige keer dat SHO en Sliedrecht competitietegenstanders waren was in het seizoen 2013/’14. De wedstrijd op de Kikkershoek werd toen op driekwart van het duel bij de stand 1-0 (Geert Bakker) gestaakt vanwege te veel overtredingen in de ogen van de scheidsrechter. Een week of vier later werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld en was Geert Bakker nogmaals trefzeker: 2-0. Trainer Hans Maus begon met hetzelfde elftal (never change, etc…) als vorige week ongetwijfeld ook met de gedachte om de rode lantarendrager net zo eenvoudig over de knie te kunnen leggen als de Terneuzense Boys.

Op wederom een middag met ‘pleurisweer’ (frans: il pleut, het regent) waar deze herfst het patent op heeft, begon SHO met de elementen tegen. Het leverde al snel een paar hachelijke momenten op voor het SHO doel waarbij Niels Steehouwer zijn ploeg met twee knappe reddingen overeind hield. Vervolgens vloog nog een bal langs de voor SHO goede kant van de kruising wat duidelijk maakte dat de gasten niet bepaald voor een SHO feestje waren afgereisd. Net binnen het kwartier werd het doemscenario werkelijkheid toen Aaron Bashir de 0-1 op het bord bracht. Als supporter denk je dan gelijk weer terug aan een goed jaar geleden toen laagvlieger – en latere degradant – SVOD’22 met een 4-1 overwinning de Kikkershoek gedag zei. Dit keer liep het niet zo’n vaart en kreeg SHO de controle grotendeels weer in handen. Veel leverde het niet op, er mochten wat hoekschoppen worden genomen die door de Sliedrechtse afweer probleemloos onschadelijk werden gemaakt. Een na een half uur genomen corner leverde wel een blessure op voor Ferdinand Römelingh, die bij het kopduel ook botste met een tegenstander en met een bloedende hoofdwond de aftocht moest blazen. Hij werd vervangen door Yur Snoek waardoor Jeroen Eikelenboom naar linksachter ging en Jesper Troost terugzakte naar de rechtsback positie.
In de 40e minuut kwam SHO nog onverwacht langszij. Joost van Eck dribbelde de zestien in en mikte de bal richting linkerbenedenhoek van het doel. Doelman Grizell leek het niet eens zo harde schot te kunnen keren maar kreeg slechts zijn vingertoppen tegen de bal wat 1-1 betekende. In de ruime extratijd vanwege de blessurebehandeling van Römelingh werd net binnen het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Tim de Pender wat, door het wegmaaien van het standbeen van SHO’s topscorer, een 100% pingel zou moeten zijn maar scheidsrechter Meuwese wilde er niet van weten.
Twee ongewijzigde elftallen na de thee, waarbij SHO met de barre omstandigheden in de rug het voordeel zou moeten uitbuiten. Het leverde eerst nog een paar angstige momenten voor het SHO doel op. Maar nog net binnen het uur kwam SHO aan de leiding. Goed doorjagen door Dedier Bos zorgde er voor dat hij de bal panklaar kon leggen voor Kevin Angel: 2-1.
Sliedrecht ging nu voor alles of niets wat volop ruimte opleverde voor de Beijerlandse aanvallers. Toch duurde het nog een kwart wedstrijd voor de wedstrijd in het slot werd gegooid. Jesper Troost stoomde aan de rechterkant op waarna Dedier Bos hard en droog, voor zover mogelijk gezien de omstandigheden, de bal in het doel schoot: 3-1. Even later bezorgde Jesse Vermaat de bal vanaf de linkerkant op een presenteerblad aan Kevin Angel wat 4-1 betekende.
Met de klok al op negentig minuten ging Bart van Eck naar de kant en mocht Finn de Groot zijn debuut in de hoofdmacht maken. In werkelijk de allerlaatste tel van de wedstrijd zorgde Nordin el Hassani voor de 4-2 eindstand. Omdat scheidsrechter Meuwese gelijk voor het einde floot en niet meer liet aftrappen was er langs de lijn onduidelijkheid of hij het doelpunt nou wel of niet had geteld. Het bleek dus wel zo te zijn. Vorige week scoorde Peric voor Terneuzense Boys ook in de laatste seconde tegen en toen liet arbiter van dienst Kylian Walthuis nog wel aftrappen wat voor de aanwezigen meer duidelijkheid schiep.
Ondanks de toch wel ruime overwinning kostte het SHO veel meer moeite dan een week eerder om de punten in huis te houden.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Bart van Eck, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Dedier Bos.
Wissels:
30’ Yur Snoek voor Ferdinand Römelingh
83’ Roel Luth voor Jesper Troost
86’ Stevie Soares voor Tim de Pender
90’ Finn de Groot voor Bart van Eck
Doelpunten:
12′ 0-1 Aaron Bashir
40’ 1-1 Joost van Eck
57’ 2-1 Kevin Angel
82’ 3-1 Dedier Bos
86’ 4-1 Kevin Angel
90+5 4-2 Nordin el Hassani
Scheidsrechter Joey Meuwese uit Zoetermeer (22) had geel voor Jeroen Eikelenboom van SHO en Mike van Kraaij en Bradley de la Croix van Sliedrecht.