Nachtbus in de Hoeksche Waard blijft toch behouden in 2024

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief

Onlangs werd bekend gemaakt dat de nachtbus tussen de Hoeksche Waard en Rotterdam zou worden wegbezuinigd.

Afgelopen dinsdagavond heeft de gemeenteraad alsnog besloten om het benodigde geld voor het behoud van de nachtbus van Rotterdam naar de Hoeksche Waard beschikbaar te stellen. Eerder op de avond overhandigde Bas Pot zijn petitie met meer dan 1600 handtekening voor behoud aan de gemeenteraad.

Op initiatief van de fractie van GroenLinks is er een amendement aangenomen om de benodigde gelden alsnog beschikbaar te stellen. De fractievoorzitter van GroenLinks, Vincent Rietvelt, is blij met de brede steun: de bezuiniging op de nachtbus was voor ons een bittere pil om te slikken bij het debat over de begroting. Nu bleek dat we het jaar financieel beter afsluiten dan verwacht vonden we het niet meer dan logisch om dit voorstel te doen.

Het geld dat nu beschikbaar is gesteld zorgt ervoor dat er in ieder geval in 2024 nog nachtbussen blijven rijden. Rietvelt: halverwege volgend jaar weten we of de nachtbus wordt meegenomen in de nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer, dat zou natuurlijk het mooist zijn.  Wat GroenLinks betreft gaat de gemeenteraad ook op termijn het gesprek met elkaar aan over de toekomst van het nachtleven in de gemeente Hoeksche Waard. Rietvelt: Veel uitgaansgelegenheden zijn verdwenen waardoor veel jongeren wel uit móeten wijken naar Rotterdam. Voor GroenLinks horen jongeren er gewoon bij!

Het amendement werd uiteindelijk gesteund door de gehele gemeenteraad met uitzondering van de SGP.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren