Korbatjo op weg naar het kampioenschap

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Afgelopen zaterdag speelde Korbatjo 1 de laatste competitiewedstrijd voor de Kerstvakantie tegen Focus in Zevenbergen. Als koploper in poule 3K zijn de Oud-Beijerlanders nog geen wedstijd in de problemen gekomen. Tot nu toe werd er telkens met ruime cijfers gewonnen van elke tegenstander. Dit was van te voren dan ook de verwachting tegen de Zevenbergse middenmoter. Anne-Mae Ensering verving Anne van Nes en Mischa Coppens speelde voor Chaïm Reedijk.

Scheidsrechter Olivier gaf het startsignaal en binnen no time stond de ploeg onder leiding van Marcel le Pair 0-3 voor door rake schoten van topscorer Carlo van Veen en Alex de Reus. Een goede start, maar daarna werd het spel wat slordiger. Er miste verdedigend wat scherpte en aanvallend ging de bal maar niet door de mand, waardoor de tegenstander enigszins mee kon scoren (3-5). Korbatjo pakte het op dit punt weer op en nam een grote voorsprong door 3 goals achter elkaar van Carlo van Veen, Ruby Vermaas en Alex de Reus (3-8). Focus kon nog 2 keer wat terug doen, maar Carlo van Veen had daar wederom een antwoord op. De kleedkamers werden opgezocht met een tussenstand van 5-9. De Hypotheker/Detalis formatie was hier absoluut niet tevreden mee en wist dat het een slag moest gaan slaan in de tweede helft.

Luuk de Ruiter nam het voortouw en maakte het tiende doelpunt voor zijn ploeg. De Zevenbergers wisten op hun beurt slim een strafworp te forceren, waardoor de tussenstand weer terugkwam op 4 doelpunten verschil (6-10). Achteraf het laatste wapen voor Focus, want daarna wisten zij het gat van de korf niet meer te vinden. Korbatjo had het verdedigend zeer goed op orde en ook de aanvallen liepen als een trein. Aanvoerder Carlo van Veen, Mischa Coppens, Ruby Vermaas, Alex de Reus, Aranka van Veen en Luuk de Ruiter wisten met elkaar nog 14 goals te maken voor het vlaggenschip van Korbatjo, waardoor er na 60 minuten een mooie einduitslag van 6-24 op het scorebord stond. Een mooie teamprestatie. Marcel le Pair liet ook kersverse vader Wibe Rombout nog zijn comeback maken na een lange knieblessure.

De Oud-Beijerlanders staan na 6 gespeelde wedstrijden nog steeds aan kop, samen met DSO uit Klundert. Beide ploegen hebben het maximum van 12 punten, maar Korbatjo steekt er wat betreft doelsaldo met kop en schouders bovenuit en zijn dus goed op weg naar het kampioenschap. Na de Kerstvakantie staat de kraker tegen DSO op het programma. Op 13 januari nemen de koplopers het tegen elkaar op in de Boogerd om 20.10 uur. Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers voor Korbatjo: Carlo van Veen 9x, Alex de Reus 5x, Ruby Vermaas en Luuk de Ruiter beide 3x, Mischa Coppens en Aranka van Veen beide 2x


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren