Echtpaar Belder-Nelemans uit Oud-Beijerland viert briljanten huwelijk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Belder-Nelemans uit Oud-Beijerland viert briljanten huwelijk - Foto Arie Kievit

Op 17 december 1958 gaven de heer J.P. Belder (96 jaar) en mevrouw L. Belder-Nelemans (94 jaar) elkaar het jawoord. Op zondag 17 december  feliciteerde burgemeester Van Heijningen hen namens het gemeentebestuur met hun 65-jarige huwelijksjubileum. Hij had een mooi boeket bloemen meegenomen.

Koos en Loes zijn allebei geboren in Strijen. Ze hebben elkaar leren kennen in de danszaal de Posthoorn in Puttershoek.

Met veel plezier zelfstandig wonen en zelf het huishouden doen

Tot 17 jaar geleden hebben ze in Strijen gewoond. Meneer met een kleine onderbreking toen hij in militaire dienst zat. Sinds 17 jaar wonen ze met veel plezier en helemaal zelfstandig in een appartement in Oud-Beijerland. Ze doen het hele huishouden nog samen.

Koos is eerst landbouwer geweest en daarna aardappelhandelaar in Rotterdam. Loes heeft op verschillende adressen gewerkt, waaronder bij een notaris. Na hun trouwen heeft ze het huishouden gerund en gezorgd voor hun 2 kinderen. Hun zoons zijn vrijgezel en hebben geen kinderen.

De ‘Mollenvanger van Strijen’

Koos en Loes houden van fietsen. Sinds Loes een paar jaar geleden een nieuwe heup heeft gekregen, fietst Koos nu zonder haar. Vroeger hield Koos zich ook bezig met het vangen van mollen. Hij stond bekend als de ‘Mollenvanger van Strijen’.

Op de vraag wat het geheim van een goed huwelijk is, antwoordde hij: “elkaar de vrijheid geven”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren