Maak je eigen beats met Ableton live

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

Oud-Beijerland – Als je radio luistert hoor je dagelijks het werk van beatmakers en producers. Achter elk liedje zit een heel team. Ben jij altijd al benieuwd hoe je een beat of track maakt en wat daar komt kijken? Kom dan 27 december naar de workshop ‘Maak je eigen beats’ in het MaakLokaal bij de Bibliotheek.

Muziek is een vast onderdeel geworden van het dagelijks leven. De zanger, rapper en band kennen wij meestal wel. Maar het team dat nog meer meewerkt aan een lied en de productie daarvan niet. Daar komt namelijk heel wat bij kijken.

In de workshop ‘Maak je eigen beats’ wordt er onder begeleiding van een geluidstechnicus gewerkt met het programma Ableton Live. Deelnemers maken kennis met het programma, hoe je een eigen beat maakt, muziektheorie en de verschillende instrumenten en tools die gebruikt worden om een track te maken.

‘Muziekproductie is leuk om te doen en je leert wat er komt kijken bij het maken van een track’ aldus Renaldo Vroon van de Bibliotheek Hoeksche Waard. ‘Deze skills kan je ook inzetten tijdens je studie of werk. Deelnemers gaan aan de slag en aan het eind kan de  eigen track geüpload worden of meegenomen naar huis.’

Het is op woensdag 27 december van 15:00 tot 17:00 in het MaakLokaal in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. Voor iedereen tussen de 12 en 25 jaar. Deelname is gratis, maar wel vooraf aanmelden via debhw.nl/agenda. Neem zelf je eigen koptelefoon mee en eventueel eigen muziek waar je al aan werkt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren