Sabine Alders du Bosc blijft extra jaar Dichter van de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Prive

Oud-Beijerland – Sabine Alders-du Bosc blijft! Bijna een jaar lang maakte de 6e Dichter van de Hoeksche Waard, elke maand een mooi gedicht over de Hoeksche Waard. Daarmee wist zij keer op keer de Hoeksche Waarders in hun hart te raken. Deze maand  is bekend geworden dat Sabine Alders ook in 2024 zal optreden als Dichter van de Hoeksche Waard.

De Dichter van de Hoeksche Waard besteedt op een poëtische wijze maandelijks aandacht aan bijzondere en actuele gebeurtenissen in de Hoeksche Waard. De gedichten worden maandelijks geplaatst op diverse websites, in het Kompas en op de website van het Bram Rozafestival. Op verzoek van de Gemeente schreef Sabine een speciale liedtekst bij de lintjesregen. Veel indruk maakten ook de gedichten die de Dichter schreef voor herdenkingen, zoals bij de watersnoodherdenking en op 4 mei. Ook behoren podiumoptredens bij verschillende organisaties tot het werkveld. Hiermee gaat Sabine dus ook volgend jaar door.

Sabine schrijft sinds haar jongste jaren, waarvan inmiddels ruim 43 jaar in de Hoeksche Waard. Schrijven voelt voor haar als een noodzakelijke levensvoorwaarde. Ze vertaalt daarbij de indrukken van het dagelijkse leven in woorden en zinnen. Meestal spontaan, maar altijd op een toegankelijke manier omdat ze de verbinding zoekt door indringende gesprekken, natuurbeleving, zingevingsvragen, dingen in de wereld te verwoorden in prozaïsche poëzie of poëtische proza. In de gedichten van Sabine zijn troost en verbinding terugkerende gevoelens. De oorspronkelijke initiatiefnemer van de Dichter van de Hoeksche Waard, Eelse Bies, is zeer enthousiast over het werk van Sabine. Samen met het Bram Roza Festival en met de Bibliotheek Hoeksche Waard heeft hij Sabine Alders-du Bosc gevraagd nog een jaar te willen aanblijven.

Het komende jaar zal de Dichter van de Hoeksche Waard met evenveel enthousiasme en passie invulling geven aan haar taak. Zij denkt daarbij naast de dichterlijke bijdrage die zij vorig jaar al had, ook aan het geven van poëtische workshops aan jongeren en volwassen, natuurbeleving en troost. Een voorbeeld daarvan is haar maandelijkse Rondje Zachtheid in Strijen, dat zij in navolging van dichters elders in het land, aanbiedt aan iedereen die er behoefte aan heeft. Ook treedt zij als Dichter van de Hoeksche Waard in januari op in de week van de poëzie bij de Bibliotheek Hoeksche Waard en in juni op het Bram Rozafestival.

Het komende jaar zal zij niet alleen op eigen initiatief haar gedichten schenken aan de Hoeksche Waarders, maar ook nodigt zij alle liefhebbers van mooie letteren, beelden en woorden nadrukkelijk uit om een beroep te doen op haar dichterlijke inbreng. Haar inspiratie en creativiteit zijn bijna onuitputtelijk. Schroom dus niet om ook in 2024 contact op te nemen met de Dichter van de Hoeksche Waard, Sabine Alders – du Bosc.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren