Kerstacties voor het goede doel op De Willem

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie is op CSG Willem van Oranje traditiegetrouw een dag waarbij leerlingen en personeel zich inzetten voor het goede doel. Dit jaar worden de meeste acties gevoerd voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

De leerlingen van mavo 4 hebben een opvallende en ludieke goede doelen-actie bedacht voor 22 december. Zij maken een kerstmutsenwandeling van busstation Heinenoord naar school, waarvoor zij zich laten sponsoren. De leerlingen en begeleiding vertrekken om 9.00 uur, mét een kerstmuts op, richting hun school in Poortwijk, waar zij om 10.30 uur verwachten aan te komen.

Op locatie Zoomwijck wordt net als vorig jaar de ‘De Willem Kerstmarkt’ gehouden. In de kramen op het plein worden tweedehands boeken, kleding en allerlei lekkernijen verkocht. De opbrengst van deze verkoop is ook voor het Sophia Kinderziekenhuis. Binnen kunnen de leerlingen deelnemen aan spellen.

 

Op de markt op het schoolplein staat ook een kraam waar producten voor de Voedselbank Hoeksche Waard worden ingezameld, één van de andere goede doelen. De leerlingen van havo 3 zijn al in actie gekomen voor stichting De Hoop uit Dordrecht.

 

De acties en kerstwijding worden gehouden tussen 9.00 en 12.00 uur. Vanaf 12.30 hebben de leerlingen kerstvakantie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren