Kerstboom van mevrouw Hokke-Dekker (93) wordt na jaren opnieuw kerstboom

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Toen mevrouw Hokke-Dekker (93) na 27 jaar in oktober van dit jaar verhuisde uit haar huurwoning van HW Wonen in Oud-Beijerland, verhuisde niet alleen zij. Ook de grote dennenboom in haar voortuin kreeg onlangs een nieuwe bestemming. Deze staat nu als reusachtige kerstboom, versierd met lichtjes, op het schoolplein van basisschool Sabina van Egmond.

Toen mevrouw Hokke-Dekker (93) na 27 jaar in oktober van dit jaar verhuisde uit haar woning in Oud-Beijerland, verhuisde niet alleen zij. Ook de grote dennenboom in haar voortuin kreeg onlangs een nieuwe bestemming – Foto Privé

Mevrouw Hokke verhuisde half oktober van haar voormalige woning aan het Hobbemaplein in Oud-Beijerland naar verzorgingshuis Heemzicht in Piershil. Heel jammer, want ze woonde er sinds 1996 – eerst met haar man en na zijn overlijden alleen – met veel plezier. “Maar het ging niet meer.” Haar grote geluk was de tuin die ze had. “Altijd was ik daarinaan het rommelen. En toen ík het niet meer kon, deed mijn dochter het. En af en toe hielp de buurman eens, maar die is inmiddels ook al op leeftijd. Ik ben gek op planten en ik ga alle bollen die elk jaar weer opkomen zeker missen.”

Verplanten en verpotten
Gelukkig hebben veel planten een nieuwe bestemming gekregen. “Mijn schoondochter en kleindochter hebben watplantjes uit de tuin meegenomen. En mijn dochter heeft zelfs nog wat plantjes verpoot hier in de binnentuin van Heemzicht. Dat mocht gerust. We hebben er stokjes bijgezet, zodat de groenvoorziening ze niet per ongeluk verwijdert.” Die grote dennenboom uit de voortuin kon helaas niét mee. “Eigenlijk wilde ik daar al een tijdje vanaf, want hij was veel te hoog en breed geworden. Fijn op hele hete dagen, maar op minder hete lente- en zomerdagen ontnam hij me al snel de zon. Ik heb hem ooit zelf geplant, nadat de boom eerst dienst had gedaan als kerstboom. In de daaropvolgende jaren is de boom flinkdoorgegroeid.”

Schoenmaker blijf bij je leest
En nu is de cirkel rond en is de boom die zo lang trouwen dienst deed in de voortuin van mevrouw Hokke opnieuw terug bij z’n eerste roeping: kerstboom. Maar dan op het schoolplein van basisschool Sabina van Egmond in Oud-Beijerland. “Geweldig”, zegt mevrouw Hokke verrukt als we haar vragen naar de nieuwe bestemming van haar voormalige dennenboom. “Een heel grappig idee dat die boom daar nu weer staat als kerstboom. Mijn zoon heeft me een Whatsapp-berichtje met een foto gestuurd, dus ik heb ‘m ook gezien.”

Even wennen
Haar eigen verhuizing is nog even wennen voor mevrouw Hokke. “Ik ben nog zo aan Oud-Beijerland gehecht. Even winkelen, een ijsje halen bij Gebo… Hier is dat allemaal heel anders. Gelukkig heb ik een schat van een vrijwilliger uit Oud-Beijerland die me elke maandag mee uit wandelen neemt in de rolstoel als het mooi weer is. Al is het maar een halfuurtje. En ook hier op mijn kamer heb ik weer wat plantjes.”

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren